Reklama

Reklama

Čundr v Africe

(seriál)
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2020, 1 h 40 min (Minutáž: 24–26 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čundr v Africe zachycuje všechny strasti, radosti i bizarní situace, které se napletly do cesty partě cestovatelů a filmařů při jejich expedici skrz Afriku vlastním autem až z ČR. Tentokrát přes další tři země západní Afriky. Ghanu, Togo a Benin... Pepa (48) s Pavlem (55) jsou dokonalým příkladem, že na to, abyste dojeli vlastním autem z Česka až do Ghany, nepotřebujete ovládat žádný cizí jazyk. Tam se k nim připojí sice světem protřelí, ale Afrikou dosud nepolíbení filmaři Vítek (30) a Koudy (29). Dohromady dávají vzniknout unikátnímu dokumentu, který bez příkras zachycuje vše, co je na cestě přes Ghanu, Togo a Benin potká. Vždy s nadhledem, ale také se špetkou poznání ať už tradiční nebo moderní Afriky. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (4)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je pojatý jinak než všechny ostatní. Na jednu stranu je to tu bráno "amatérsky" jak kdyby si každý z nás točil vlastní dovolenou. Do toho tu jsou například exluzivní záběry z dronu. Což je kontrast, ale ten tu je snad neustále. Skupina přecijen jede "na čundr", ale nespí někde pod stanem, či v autě. A zároveň má sebou fůru moderních vymožeností, fůru peněz a vlastně nic není problém. Ostatně ty peníze jsou zde strašně cítit a přijde mi, jak kdyby skupina bohatých podnikatelů měla sen jet do Afriky a tam si to prostě užít. Tam zadotují školu, tam si koupí místní oblečení, tam skočí k holiči atd.. Co se týče "neznalosti jazyka", tak se chlápci dorozuměli až moc dobře. Nevěřím, že bez znalosti jazyka jako cizáka vezme na vodoo obřady jen tak? Koho z Vás budou provázet zapadlou "palírnou"? No nevím nevím. Kamarád mi říkal, že na cestách je nejlepší mít mazací tabulku s fixem a když nevíš, tak prostě kreslit a komunikovat rukama nohama. Zde se tito chlápci spíše usmívali, mluvily česky a kývali a domluvili si vše. :) Celkově tedy takový rozporuplný dokument, kdy to smrdí "nahranou realityshow", ale zároveň to působí, tak nějak "neotřele" až "nedokumentárně" s logicky nádhernými exteriéry. Zůstávám tedy na průměru a 3z5. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský cestopis na úrovni home videa na netu není špatný. Ale zkušenějšího cestovatele, myslím, příliš nezaujme. A navíc mě osobně černá Afrika v nejmenším neláká. ()

Reklama

michalkop 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nevím, co si o tom myslet. Nejlíp to asi vystihne, že je to hezký pokus o dokument, ale sklouzává to spíš k domácímu videu. Nepotřebuji vědět, kdo si co udělal k večeři nebo kdo se jak ožral. Chtěl jsem vidět něco zajímavého z Afriky. Toho jsem moc neviděl. Většinou spíš záběry na členy expedice, které bych nenazval za zrovna fotogenické. Příště ať s sebou vezmou nějakou playmate a dávají záběry s ní. Co se týče cestováního stylu tak ten osciluje od totálního lowcostu ke špatně skrývanému masňákovi (inscenované tradiční ceremonie). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dementní kravinu jménem Do pryč z tadyma jsem vzdal po dvou naprosto příšerných dílech a trochu jsem se obával, že v Čundru v Africe dostanu totéž. Naštěstí se tak nestalo. Tohle je opravdu mnohem víc dokument, než pásmo stupidních nesmyslných parodií o ničem, navíc je to velmi profesionálně natočené, což je vidět na každém záběru (zejména krajiny - a těch není málo), dron je vážně báječná věcička, navíc kluci jsou sympaťáci a člověk se fakt něco dozví. Cesta k nádherným vodopádům a účast na voodoo rituálu jsou jen dvěma maximálně zajímavými částmi z celé cesty. Jen je škoda, té stopáže, tady bych ji klidně ocenil delší (a nebo víc dílů). Tohle se mi fakt líbilo, opravdu velmi dobré. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama