Reklama

Reklama

Anelka: Nepochopený střelec

  • Francie Anelka : L'incompris (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevypočitatelný, nebo nedostižný? Anebo obojí? Tenhle dokument se zblízka podívá na kariéru kontroverzního francouzského fotbalisty Nicolase Anelky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hodně jednostranný dokument o kontroverzní kariéře Nicolase Anelky. Musím se přiznat, že jsem ho jako hráče nikdy dvakrát nemusel a tenhle dokument přesně vystihuje proč. Talentovaný fotbalista se kterým rozhodně nemohlo být jednoduché vyjít. Na jednu stranu to vypadá, že na sebe bere (nebo chce vzít) spoustu zodpovědnosti za věci, které se odehrály. Na stranu druhou je tam vidět vzorec toho, že za to můžou "Oni". ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Anelky, nikdy jsem nebyl, sportovní dokumenty mě ale většinou baví a chtěl jsem dát proto šanci i tomuto. Bohužel se mi nelíbilo, jak byl pojat. Anelka se sám staví do role nepochopeného poloboha, kterému po celou kariéru pořád někdo ubližoval. V některých chvílích tomu tak opravdu asi bylo, ale trocha pokory a sebereflexe, kor s odstupem času, by opravdu neuškodila. Jedna věc je, že měl místy smůlu na lidi a občas si postavil hlavu zcela právem, ale kdyby se sem tam zachoval profesionálněji a dodržoval, co se po něm chce, mohl být také někde úplně jinde. Nejzajímavější z tohoto počinu byl jednoznačně pohled do zákulisí celé aféry z mistrovství světa 2010, kterou mám ještě v živé paměti. Celkově ale bohužel podprůměrný dokument s mizivou vypovídající hodnotou. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené a zajímavé, hlavně o kontroverzích kolem prvního přestupu do Anglie a sporů kolem národního týmu jsem neměl tušení. Anelka zde působí jako mimořádně zásadový člověk, který se téměř pokaždé stal obětí okolností, nepochopení nebo své přímé povahy, která okolí nevoněla. Na můj vkus trochu moc jednostranné a těžko uvěřitelné. Ale bezesporu zajímavý film. Pro každého kdo má rád fotbal a dokumenty, to nebude ztráta času. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Anelka je prototyp zaujímavého zákulisného prierezu (pre laika) hráča, ktorý nehral podľa mediálnych pravidiel, nerád bol "politicky korektný" a bol viac solitérom, než tímovým srdciarom. To však neznamená, že by nemal rovnaké ciele a túžby ako ostatní. Presadil sa ako veľmi mladý talent v PSG, porušil niektoré nepísané pravidlá o transakciách a zmluvách a takpovediac bol nielen pri osudových športových okamihoch, ale aj pri škandáloch či nepochopeniach zo strán verejnosti. Dokument to vrúcne reflektuje a približuje jeho nevrlý prístup v otvorenú úprimnú spoveď. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Anelku jsem nikdy za mega hvězdu fotbalového světa nebral - nejvýrazněji se mi do paměti zapsal kvůli svému působení v Londýnské Chelsea. Pár informací přesto překvapí - počáteční klopýtání kariéry ve Španělsku, věčný boj s médii a kauza v národním týmu, taky jsem nevěděl o přátelství s Omarem Sy. Ať už byl Anelka jaký byl, asi mohl ze své kariéry vytěžit o něco více a zařadit se tak mezi ty úplně největší hvězdy fotbalu, ale ne každý se naplno prosadí či unese ten tlak okolo... 7/10. ()

Reklama

Reklama