Reklama

Reklama

Nejhledanější zločinci světa

(seriál)
  • USA World's Most Wanted
Trailer
USA, 2020, 3 h 55 min (Minutáž: 45–48 min)

Kamera:

Ludovic Tourte

Hrají:

Bob Schieffer (a.z.), Valérie Bemeriki, Tom Mangold (a.z.)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o nejhledanějších zločincích na světě, kteří se i přes mezinárodní vyšetřování a vysoké odměny vypsané na jejich hlavu dokázali vyhnout zatčení. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Povedená dokumentární série, která diváka provede pátráním po pěti různorodých, dlouhodobě unikajících a dosud nepolapených zločincích. Pro našince bude asi nejzajímavější 4. díl o Semjonu Mogilevičovi, odehrávající se z podstatné části v Paze za přispění bývalých českých policistů, kteří se v 90. letech účastnili legendárního zátahu v restauraci U Holubů. Ve zbývajících dílech si tvůrci posvítili na šéfa mexického drogového kartelu, sponzora rwandské genocidy, "Bílou vdovu" v řadáh Aš-Šabáb či posledního unikajícího kmotra sicilské Cosa Nostry. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Drsní jsou tam všichni. Nejvíc jsem se těšil na Prahu a zátah u Holubů, ale nakonec mě to celkem zklamalo. Hodně velká svině je diktátor Rwandy a zaujal mě taky boss "Naší věci". Mohlo to vtáhnout více. Na druhou stranu - co by ukazovali, když sami neví kde se tito zločinci nacházejí (nebo je dokonce některé vlády chrání). ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Informační hodnota. Doklad, že skuteční zločinci, i ti, co stojí vyšetřovatelům za mega, mají daleko k sofistikovaným filmovým padouchům (snad s výjimkou "Posledního kmotra"). Ironie, když si ruská zločinecká garnitura došlápla na ruskou zločineckou galerku. Mínusy: Samozřejmě obsah. Dále zvláště mexický bordel, obrázky z rwandské genocidy a pohled do bezcitných očí jejích pachatelů, bílá matka teroristka a česká stopa v neschopnosti vyšetřovatelů. Pouze průměrné, jakoby narychlo spíchnuté zpracování. Hodnocení: 64%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomerne nudné, suché spracovanie. Súhlasím s názorom, že to miestami uspávalo, určite sa tu nepodarilo priniesť šťavnaté informácie, niečo tak zaujímavé, že to nechcete prestať pozerať. Väčšinou sa bavíme o zločincoch, o ktorých mnoho ľudí nemá ani páru, ale za 45 minút sa o nich nedozvieme oveľa viac. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Netflixovský dokumentární seriál o nejhledanějších zločincích světa. Má to atraktivní moderní formu, některé ze zpravodajství neznámé záběry, pěknou kameru a více se to koncentruje na pátrání po nich, než popis jejich "kariér" plus americké výkřiky hodnocení " jsou nejlepší, nejschopnější, ..." Konstrukcí byl dle mne nejlepší E05 o šéfovi cosa nostry - přehledný životopis gaunera, zajímavé výpovědi můžů zákona včetně jednoho, kterého osobně Denaro rozstřílel kalašnikovem v autě, hodně dobových záběrů působení mafie, výpovědi mafiánů, kteří porušili omertu včetně di Mattea, kterému za to zabili syna. Nejsilnější díl je dle mne E02 o Kabugovi , který sponzoroval rwandskou genocidu a jejíž záběry ( ikdyž prostříhané) tu jsou. Naopak nejslabší je bohužel dílo Semjonu Mogilevičovi o jehož vzestupu není ani ň, zato zde aspoň vystupují čeští detektivové, kteří prováděli slavný zásah u Holubů, zde mne překvapila informace, že se sním potom dokonce sešli kdesi v Rakousku, kde jim vyhrožoval... a pak skončili ve vazbě za vykonstruovaná obvinění. A ten jeden pak brečel, že díky Mogilevičovi se s ním rozvedla manželka... ty vole vtipný český příspěvek do světové dokumentaristiky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama