Reklama

Reklama

Freaks: Jedni z nás

  • Německo Freaks – Du bist eine von uns (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná kuchařka po setkání se záhadným tulákem zjistí, že má superchopnosti – a odhalí nechutné spiknutí s překvapivým dosahem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z Netflix nabídky filmů, které jsem ještě neviděl, mě toto fantasy zaujalo hned na první pohled. Jaké ale bylo moje překvapení, že se nejedná o zábavný fantasy s prvky vtipu, ale o fantasy béčko s prvky trapnosti a totální nudy. Ta kuchařka nezačala bejt průbojná ani v momentě, kdy v sobě objevila superschopnosti a to už je zatraceně co říct. Navíc celej film nosila ty modrý kuchařský hadry, asi nízkej rozpočet. Zajímalo by mě, kolikrát jí je během natáčení vyprali v perwolu. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Superhrdinských filmů je poslední roky jako máku a německý příspěvek do tématu přináší - nic. Slaboduchý scénář opisuje odkud jen může (kde jsme asi viděli superhrdinu se sluchátky a starými diskovékovými hity?) a neopomene přidat špetku sociální nerovnosti, nefunkčních rodin, zlé vlády a proradných vědců. A jednu na sílu naroubovanou černou tvář s nulovým významem, aby se udělalo za dost politické korektnosti. Navíc scénář obsahuje všechna superhrdinská klišé včetně obligátní varianty na kryptonit. Herecké výkony neokoukaných německých tváří (pokud nesledujete německou TV produkci, kde se objevují docela často) nejsou vyloženě špatné, ale ničí nezaujmou. Ve výsledku to není úplný propadák, ale hodně slabý vývar, který do zítřka zapomenu. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zaskočilo samotné pojetí tohoto filmu. Jestli jsem to správně pochopil, tak žena, která jako dítě ve vzteku udělala z nevinného člověka mastný flek, byla potrestána tak, že musela brát prášky na potlačení své agrese a byla nucena žít obyčejný všední život v kruhu své milující rodiny a jediné, co si z toho odnesla bylo, že byla utiskovaná. Jako příklad pro děti to sice vhodné moc není, ale jinak se Němci se samotným žánrem poradili dobře. Freaks je nevšední superhrdinský film, který téma pojal originálně i když na můj vkus trochu nudně. Celek mě však nijak neurazil a skalní fandové různých superhrdinů budou možná i plesat. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pomocná síla v restauraci, chudák se tam nechala buzerovat nadřízenou. Proboha, takovou práci najde všude. A nejvíc mne povavilo, že v té zástěře chodila do práce, z práce, na discotéku, na návštěvu, seděla v tom doma, ta špindíra snad v tom i spala? Nudil mne Elektroman. A nesmrtelný byl bezdomovec? Jako proč? Takový televizní film po obědě, kdy se Vám nic nechce dělat... ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný pohled na superhrdiny. Bral jsem to spíš jako procvičení němčiny a celkové je to takové nemastné a neslané, ale koukat se na to dá. Kupodivu mě asi nejvíce bavila "proměna" Elektromana, i když to musí být každému po pár minutách jasné, že to tak dopadne. Ale hele, na němce to ujde, není to sice žádný Dark, ale "passiable". ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama