Reklama

Reklama

Helena a její chlapci

(seriál)
  • Francie Hélène et les garçons

Epizody(280)

Obsahy(1)

Helena Girardová začne studovat na univerzitě v Paříži. Na koleji se rychle spřátelí se svými novými spolubydlícími, s Johanou a Katkou. Už v prvním dílu dívky potkají tři mladé hudebníky - Mikuláše, Štěpána a Kristiána zvaného „Kuře“. Brzy po té začne každá z dívek chodit s jedním z chlapců.

Tento francouzský komediální seriál pro mladé se téměř celý odehrává v interiérech. Zvláštností české dabované verze je, že velká většina jmen byla počeštěna – z Nicolase se tak stal Mikuláš a z Etienna Štěpán. Volné pokračování u nás běželo pod názvem "Rozmary lásky". (decouble)

(více)

Recenze (167)

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

To se tak jednou sešlo pár žabojedů na ochutnávce odporného, mladého, sotva zkvašeného patoku, přiťukli si tím beaujelaus a přes své čmoudlé okníratěné xychty vychrlili pár úvah o financích. Například na téma, jak si nahrabat na blbech. A jeden, teď už nevím jestli to byl Žán-Brié nebo Kamém-Bért, nadhodil možnost falzifikace Béháčka od těch ignorantů vysídlených za ,,oceán Atlantique". A samozřejmě to bude lepší, intelektuálně na výši, vtipné a elegantní, vždyť jsme vydumali prakticky všechny krásy civilizace. A ani do toho nemusíme moc investovat, lépe než Delyn a Brendy hraje i poslední metař v žoldu země galského kokrhavce....Pár pytlíků a blbek, posmutnělých z hormonální nerovnováhy, nám zásobovalo obrazovky svými zjevy po docela dlouhý čas. A ta hezčí část ze spolužactva to žrala jako Mugabe člověčinu, takže nebohý Kulyk na to musel zízať tiež, chtěl-li se v průběhu nenucené konverzace nenápadně přiblížit ku ňadrům v rozpuku. ()

Rakosnicek77 odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál Francouzské televize vypráví o životě vysokoškolaček a vysokoškoláků. Přirozenou vůdkyní je Helena, která bydlí na koleji s Johanou a Katkou. Další kdo se v seriálu objeví a uzavírá šestici hlavních představitelů, jsou tři mladí muzikanti Mikuláš, Štěpán a Kristián. Seriál se zabývá vztahy, rozchody, navracení, zahýbáním, vším tím čím nás ve větší i menší míře krmila americká studia ve svých seriálech Beverly Hills, Melrose Place a všech těch podobných výtvorů. Tady se toho chopila Francie a je to podle mého názoru to samé v růžovém, néli horší. ()

Reklama

LogLady 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce co chce, já a moje starší sestra jsme tenhle seriál vysloveně žraly a já byla hrozně pyšná, že Helena je moje jmenovkyně :))) Samozřejmě, že mi bylo cca 6-7, ale stejně si myslím, že většina těch nejnižších hodnocení tady pochází od lidí, co to ještě v pubertě žrali taky a teď to chtějí zamaskovat... Nestyďte se, lidi, byl přece začátek devadesátek a to bylo všechno dovoleno!;) ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzi se dokázali se zápalem sobě vlastním opřít do každého uměleckého směru, který hýbal historií. Pravda, dadaismus spatřil světlo světa o nějakou dobu dříve, ale ani to tvůrce neodradilo od toho, aby se do tohoto odvětví plného nelogiky, nesmyslů a totální vyšinutosti neopřeli s vervou sobě vlastní. Dokázat vytvořit seriál, kde snad ani jedna jediná věta nemá žádnou významovou hodnotu, točit v přiznaných kulisách a poprvé v dějinách seriálu se zcela oprostit od umístění děje do jakéhokoliv stylizovaného prostředí, k tomu předložit televizním divákům hrdiny, se kterými není možno se ztotožnit, jelikož nemají žádné vlastnosti, postoje, ba ani charisma či vtip, to hraničí s genialitou. Ta však není taková, abych dal tomuto dílu absolutorium a abych Helenu i s jejími chlapci dával do šedivého průměru, to by neodpovídalo revolučnosti a odvážnosti tohoto díla. Takže hodnocení berte jako ocenění kreativity, originality a ujetosti. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu, že ten seriál po dvoutisícím kdekdo tak pomlouvá. Možná, že to taky bylo delší, než mělo, ale i tak to byla příjemná, pohodová záležitost. O nic horší, než třeba Beverly Hills 90210, z kterého se navíc po prvních pár řadách stala obyčejná blbá soap-opera. Nebylo by na škodu, kdyby Helenu někdo zopakoval (o čemž pochybuju zejména kvůli dabingu, kde byl slyšet originál v pozadí, a který možná po srpnu 1999 taky skončil ve Vávrově šuplíku - a redabing by nikdy nemohl být ono - obzvlášť bez Suchoše na jeho francouzského "dvojníka" Kristiána :D). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Cathy Andrieu a David Proux, kteří prvních 70 epizod tvořili milostný pár (v českém překladu pojmenováni Katka a Štěpán), byli nějakou dobu skutečně manželé a měli spolu dvě děti, Alice a Mathis. (Kri-kri)
  • Režisér Gérard Espinasse si ve 239. a 240. díle zahrál menší roli oplzlého fotografa. (Kri-kri)

Reklama

Reklama