Reklama

Reklama

Helena a její chlapci

(seriál)
  • Francie Hélène et les garçons

Epizody(280)

Obsahy(1)

Helena Girardová začne studovat na univerzitě v Paříži. Na koleji se rychle spřátelí se svými novými spolubydlícími, s Johanou a Katkou. Už v prvním dílu dívky potkají tři mladé hudebníky - Mikuláše, Štěpána a Kristiána zvaného „Kuře“. Brzy po té začne každá z dívek chodit s jedním z chlapců.

Tento francouzský komediální seriál pro mladé se téměř celý odehrává v interiérech. Zvláštností české dabované verze je, že velká většina jmen byla počeštěna – z Nicolase se tak stal Mikuláš a z Etienna Štěpán. Volné pokračování u nás běželo pod názvem "Rozmary lásky". (decouble)

(více)

Recenze (167)

Zakarija 

všechny recenze uživatele

Můj první "ne-pohádkový" seriál, na který jsem se začala dívat pravidelně (bylo mi asi 6:)). Nejoblíbenější pár jednoznačně praštěná Johana a její "Kri-kri". Tenkrát to pro mě byla fakt bomba. Doteď jsi pamatuju jak vypadaly jejich pokoje, i tělocvična, restaurace a sklep (tak nic jinýho tam taky nebylo). A úplně vidim Heleninu našpulenou pusu, njn, Francouzi:P. Často si s holkama při nostalgických večerech pouštíme úvodní znělku a vzpomínáme na zlatá seriálová devadesátá léta:). ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

a ještě jednou, protože mě fakt serete!!vy jste na ty telenovely nějak vysazený, co? Jsou to neškodné kravinky, které nemají žádné ambice. Jste nechutní elitáři, povýšení až na půdu! Já se na to taky nedívám, ale nemůžete to přece takhle zatracovat. Kdyby to režíroval Kubrick, tak chápu, že to haníte. Ale takhle - vždyť to ani není film! Je to prostě útvar, který si žije a je není pro Vás. Ani pro mě! je jednoduché takhle odsoudit nižší zábavu, ale někteří lidé na Kubricka fakt nemají! ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu, že ten seriál po dvoutisícím kdekdo tak pomlouvá. Možná, že to taky bylo delší, než mělo, ale i tak to byla příjemná, pohodová záležitost. O nic horší, než třeba Beverly Hills 90210, z kterého se navíc po prvních pár řadách stala obyčejná blbá soap-opera. Nebylo by na škodu, kdyby Helenu někdo zopakoval (o čemž pochybuju zejména kvůli dabingu, kde byl slyšet originál v pozadí, a který možná po srpnu 1999 taky skončil ve Vávrově šuplíku - a redabing by nikdy nemohl být ono - obzvlášť bez Suchoše na jeho francouzského "dvojníka" Kristiána :D). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Země galského kohouta se srdnatě bránila Římanům ve starověku, Angličanům ve středověku a Němcům v novověku, ale latinskoamerické nákaze se vzdala bez jediného pokusu o obranu a dokonce vytvořila nový vlastní kmen telenovelního viru. Když jsem se na vlastní zraky přesvědčila, co to moje spolužačky před lety tak hltaly, měla jsem neodbytný pocit, že bych měla následovat Oidipova příkladu. Neděste se, myslím tím vypíchnutí očí. ()

Linsang 

všechny recenze uživatele

Šmankote, na tenhle seriál jsem už úplně zapomněla a teď tu na něj narazím v žebříčku :-) Upřímně, kvalita docela úděsná, ukázková telenovela po francouzsku, ale pokud si dobře vzpomínám, tak jsem se tehdy docela bavila (no, taky jsem byla školou povinná a v té době jsem měla ty měřítka kvality samozřejmě nastavena trochu jinak - hlavně, aby tam někdo někoho vášnivě miloval a občas jsem se zasmála, to mi ke štěstí úplně stačilo...) . Tak abych nebyla nespravedlivá, dám tomu za dvě... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Gérard Espinasse si ve 239. a 240. díle zahrál menší roli oplzlého fotografa. (Kri-kri)
  • Cathy Andrieu a David Proux, kteří prvních 70 epizod tvořili milostný pár (v českém překladu pojmenováni Katka a Štěpán), byli nějakou dobu skutečně manželé a měli spolu dvě děti, Alice a Mathis. (Kri-kri)

Reklama

Reklama