Reklama

Reklama

Bílá smrt

(amatérský film)
Drama / Krimi / Psychologický
Česko, 2020, 48 min

Obsahy(1)

Temné, pomalé, černobílé drama, odehrávající se ve světě „Bílé nemoci“ od Karla Čapka. Třicet let od smrti doktora Galéna. Náhled do totalitní společnosti, která se hroutí sama do sebe a místo, aby hledala lék na pandemii, hledá viníky k likvidaci. Komisař Luboš Šťastný (Patrick Markes) je jedním z ozubených kol systému, který hledá a usvědčuje viníky. Domnělé i skutečné. Ke své práci přistupuje zodpovědně a svědomitě. Přimět svědkyni Marii Dostálovou (Monika Fejglová) k usvědčení vlastního otce má být rutina. Jenže jeho život čeká radikální změna. (Nach)

(více)

Recenze (1)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem osobně pozván samotným autorem na projekci tohoto filmečku do českobudějovického planetária a tak jsem si to samozřejmě nechtěl nechat ujít. Ondřej je mým kamarádem z Horror.cz a tak jsem byl zvědavý, jak si poradí i s jinou látkou než jen tou, kterou se prezentuje se svým Paranormal týmem. A musím říct, že jsem byl mile překvapený. Drama, jenž se objevilo i na několika mezinárodních festivalech nám nabídne místy až depresivní atmosféru, slušné herecké výkony obou hlavních protagonistů (Patrick Markes, Monika Fejglová), „hrátky s barvami“ a inspirace Orwellem taky nebyla na škodu. Hvězdu navíc přidám ke svému hodnocení i za povídání režiséra, který nám po skončení projekce odpověděl na některé otázky, řekl nějaké ty perly z natáčení – nebo zajímavosti přímo o lokacích (místech) kde se natáčelo. Údajně bude snímek brzy k vidění na youtube, tak budete mít šanci ho vidět i vy… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Do realizace scénáře se nikomu moc nechtělo pro jeho ponurost, depresivnost a černobílou barvu, která byla autorskou podmínkou k natočení. Nakonec si tedy tento film musel Ondřej Adler natočit sám. (Nach)
  • Karel Čapek své dílo Bílá nemoc nekonkretizoval doslovně na konkrétní mocnosti a politiky (kvůli nátlaku nacistů), Bílá smrt se rozhodla jít opačnou cestou a přiznat jak politiky (Adolf Hitler), tak země (nacistické Německo, Československo), které měl Čapek ve 30. letech 20. století na mysli. Od tohoto bodu se odehrává alternativní historie Evropy, ovlivněná nikoli druhou světovou válkou, ale Bílou nemocí. (Nach)
  • První klapka padla v březnu 2019. Poslední měla padnout v březnu 2020. Jenže tento film o pandemii Bílé nemoci ohrozila skutečná pandemie koronaviru, a tak se poslední klapka konala v červnu 2020. (Nach)

Reklama

Reklama