Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Fabienne 

všechny recenze uživatele

S tímto anime se dostáváme do blízké budoucnosti, kde se hranice obyvatelného světa rozšířily daleko za zemskou atmosféru. Kriminalita zůstává i nadále lidskou přirozeností, ochránci zákona nestačí hlídat všechny místa rozlehlého vesmíru, a proto se každý může stát "lovcem lidí" a vydělat si tak slušnou odměnu. Mezi ně patří i Jet Black a jeho nový parťák Spike Spiegel, kteří putují černou pustinou vesmíru na lodi Bebop. Cowboy Bebop už podle svého názvu naznačuje blízkou spřízněnost s americkou populární kulturou. To není japonskému anime vůbec cizí, ale zde je vše dotaženo k úplné dokonalosti. Seriál se dá označit za potomka ryzích amerických žánrů jako je gangsterka, western a film noir. V uších vám nejčastěji zní country, jazz a blues. Celé prostředí připomíná chvílemi divoký západ. Některé díly (např. Cowboy Funk) přímo citují ze zavedených žánrových schémat a samozřejmě je nezapomínají parodovat. Cowboy Bebop ve mně vyvolal dost ambivalentní pocity. První díly tohoto do nebes vyvolávaného seriálu se pohybují na hranicích geniality, za kterou stojí hlavně skvěle zvolená hudba. Ta vás strhne a snad jen kvůli ní si musíte pustit další díl. To trvá asi do šesté části, kdy se mi zdálo, že tvůrci na tuto nezaměnitelnou složku úplně rezignovali. Zbytek už jen velmi výjimečně dokáže překonat začátek (drží ho při životě jen zajímaví zločinci a roztomilé eskapády bezpohlavní Ed), a proto pro mě bylo někdy opravdu těžké pokračovat ve sledování. Dalším důvodem mého nezájmu byla téměř nulová návaznost a epizodní charakter scénáře. Poslední díly s typicky otevřeným koncem, zase vše mírně napravily. I přesto, že budu opakovat již několikrát zmíněné, musím říct: See you, space cowboy... Doufám, že film mi názor na tebe vylepší. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

tenhle seriál je zatím první anime seriál, jakej sem dokoukal (vlastně první seriál vůbec) a musím říct, že je to fakt úžsný. Úžasně stylový, skvělá muzika, kvalitní animace (akorát některý ty stíhačky byly sekaný) a hlavně je to vesměs docela sranda (což bohužel kontrastuje s posledním dílem). u 22. dílu (Cowboy Funk) sem se opravdu řezal smíchy od začátku až do konce... skoro doufám, že se udělaj nějký další řady... See you Space Cowboy.... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já tu anime animaci asi nikdy nevezmu na milost, nicméně je to vlastně to jediné, co mi na Kovbojovi vadilo. Krátké epizody tohohle jazzového cyberpunkového spaghetti westernu mají různou náladu, vážné se prolínají s vtipnými, akční s melancholickými, svět, ve kterém se to odehrává, vypadá naprosto úžasně (to autorům rozhodně upřít nemůžu), postavy mi poměrně rychle přirostly k srdci a příběh se odvíjel tak zajímavě v náznacích, které si člověk musel sám poskládat k sobě... Opravdu se mi to líbilo, tím víc, že jsem to nečekal. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

No, co více napsat k jednomu nej animé? Opět se tu slaďuje vše dokonalé dohromady děj, postavy, humor a bombastický soundtrack od Kanno Yoko. Zvlášte song Space Lion je nezapomenutelná skladba a jedna z mých nejvíce oblíbených z animé soundtracků. Díly Jupiter Jazz 1 a 2 sou dechberoucí, kdy Space Lion tam hrají na saxofon v baru a Faye sedí a opíjí se na baru. Ehm a když už jsme u toho, tak Fay a její japonský dabing=dokonalost sama a nejvíce rajcovní animé char:D ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop patří do té skupiny seriálů, kterým se nedá téměř nic vytknout. Snad jedině absence stěžejní dějové linie může pár lidí zamrzet. Ovšem k vyzdvihnutí toho nabízí Bebop daleko víc. Skvělou netradiční atmosféru, soundtrack, který se umisťuje na předních místech anime žebříčků, zajímavé charaktery a především spoustu zábavy vycházející jak z nevnucujícího se humoru, tak z slušné akce. Vzhledem k atraktivnosti jednotlivých dílů mi hlavní dějová linie příliš nescházela, ale bohužel se mi nepovedlo do seriálu nijak vcítit. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)
  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)
  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama