Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zdržel bych se nadšeného uctívání Bebopa jakožto nej anime ever, ale nejde mu upřít že má sakra dobrý styl a baví parádně s každým dílem. Horší je to s tím jak jsou ty jednotlivé díly provázané - tedy špatně - takže toho aby seriál mohl nějak hlouběji zasáhnout zajímavým kontinuálním dějem se tu nikdo moc nedočká... a to je na anime zkrátka podstandard. /// Zaslouží se zmínit o dvacet let mladší hraný "remake", který právě na výraznější rozpracování silného kontinuálního příběhu se soustředil. A jde mu to velmi dobře... ale pak mu zase chybí spousta standalone příběhů z originálu. Takže nejlépe funguji obojí tandemu, navzájem se doplňují. 8/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jen pro začátek - to, co jsem musela vidět vždy z openingu, který jinak přeskakuji po první shlédnutí, je 5-14 sekunda. Ale teď trochu dospěleji, neb nic jiného si tohle anime nezaslouží. Co si budeme povídat, byla to skvělá jízda vesmírem. Ani u jednoho dílu jsem se nenudila, neměla nutkání posunou děj. Spike i Jet mi byli sympatičtí hned, pak se k nim přidala "proradná" Fay, již jako postavu jsem brala, ale nezbožňovala. A pak o chvíli později se přidala Ed; juj, tu holku prostě zbožňuju - od hlavy až k patě! Prostě úžasná! A to jsem se nezmínila o čtyřnohém chlupáčovi, který také není k zahození... prostě je to příběh prošpekovaný zajímavými charaktery, minulostí dohánějící všechny, přestřelkami, slabostí, hladem i měkkým srdcem. Ráda jsem tě viděla! A tak desítka je závěrečný díl, prostě jsem jen koukala. Tiše a bez hnutí. ()

Reklama

Valgaav 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je anime rozhodně kvalitní podívanou a dnes už takřka seriálovou klasikou. Ne však každému může vyhovovat seriál postrádá jasnou dějovou linii, osobně seriály bez příběhové linky moc nemusím, ale přesto se mi Bebob líbil má své osobní kouzlo. Jedná o spojení retro a sci-fi, ovšem povedené. Má svoji osobitou kresbu, která podtrhuje retro atmosféru a to nemluvím o zajímavě zvoleném hudebním doprovodu.Určitě tvůrci Cowboy Bebopa rozhodně dokáží každou epizodou mile překvapit. Moje hodnocení 8/10 ()

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

Směsíce těch nejrůznějších filmových žánrů a hudebních stylů namíchaná tím nejlepším možným poměrem ingrediencí. Posádka lodi Bebop je sorta unikáních jedinců se zajímavými životními příběhy, jejichž společné soužití je nesmírně zábavné sledovat, no a Spikeovo frajerismus sahá až za hranice vesmíru :-) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Jako ve vsech serialech i v Bebopovi najdete mozna par dilu ktere vam nesednou - ostatne, Bebob tech zanru obsahuje hodne od komedie az po film noir. Celkove je to ale spicka mezi dospelackym anime, kterou navic tvurci nedegradovali natahovanim a fillery. Charaktery jsou propracovane a nikoli jednorozmerne. Grafika a smysl pro detail je na dobre urovni a i kdyz se misty muze zdat jednoducha sou tam i nektere fantasticke zabery. Kapitola z jineho sveta je hudebni stranka. To co Yoko Kano a Seatbelts pro serial odvedli casto zahambuje A-ckovou holywoodskou produkci - tim je mysleno hlavne to jak hudebni podkres ladi s obrazem/dejem - fantasticka je treba [trochu SPOILER! ]Call me, call me z epizody Hard Luck Woman. Co se pristupnosti tyce: CB na rozdil od mnoha anime titulu neujizdi na zaberech skolacek z nizkych uhlu, nicmene je tu obcas pomerne graficke nasili (ale ne bezduvodne). Jedno z nej anime. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)
  • Pes Ein je pojmenován podle německého čísla 1 a patří ke psímu plemenu Welsh Corgie Pembroke. (Natami)
  • Režisér Shinichirō Watanabe vytvoril postavu hackerky Ed podľa skladateľky Yoko Kanno. (Deschain)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama