Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V jedné hře zazněla otázka "Does this unit have a soul?" Ve hře si musí odpovědět každý sám, zde lze ale velkými písmeny napsat ANO. Žánrová ruleta (které dominují mnou oblíbené žánry) stejně jako novější Firefly - co epizoda, to krátký film, co záběr, to malba, co skladba, to vrchol hitparád, co věta, to perla. Dokonce i na osobité "next episode previews" jsem se s každým dílem těšil. Nadčasové dílo, které by si měl každý alespoň jednou za život "sjet". Jediným mínusem tak pro mě je tuctová zápletka s Julií, i přes její vynikající zpracování. Nic z tohoto vás ale nemusí zajímat, stačí se podívat na dodnes aktivní fanouškovskou základnu a (alespoň v době psaní tohoto textu) vznikající hraný seriál a je jasno, že Cowboy Bebop si svůj status jednoho z legendárních anime zaslouží. A narozdíl od Firefly se možná i doby kdy se Cowboy Bebop odehrává dožiju. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

CB je dlouhym milostnym dopisem johnu woo-ovi, spaghetti westernum, harlemskym najtklubum 40tych let a kazdemu milovnikovi scifi,noir,jazzu, anime, cool akce, martial artu a hard-bitten humoru. Tento moralne nejednoznacny pribeh 4 bounty hunteru kteri se perou s osudem je pro me stale tim nejlepsim co mi anime dalo. Nemohou ho dostihnout ani velikani jako jsou naruto, noir, berserk, samy, grejv, kgne,.. zkratka je mym osobnim milesem ve svete jazzu, diegem ve svete fotbalu a marquezem ve svete magickeho realismu ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

No, co více napsat k jednomu nej animé? Opět se tu slaďuje vše dokonalé dohromady děj, postavy, humor a bombastický soundtrack od Kanno Yoko. Zvlášte song Space Lion je nezapomenutelná skladba a jedna z mých nejvíce oblíbených z animé soundtracků. Díly Jupiter Jazz 1 a 2 sou dechberoucí, kdy Space Lion tam hrají na saxofon v baru a Faye sedí a opíjí se na baru. Ehm a když už jsme u toho, tak Fay a její japonský dabing=dokonalost sama a nejvíce rajcovní animé char:D ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je veľmi silné anime, kde ani jeden diel nie je vyložene podpriemerný, či nedajbože rovno zlý. Zápletky jednotlivých dielov majú však kvalitatívne premenlivý charakter, kedy jeden diel vie ohúriť, a hneď ďalší ma nechá chladným. Epizodický formát je preto na škodu, lebo najlepšie diely sú práve tie, kde sa rieši centrálna zápletka, a tých je bohužiaľ po hriechu málo. ()

Snails 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát jsem se rozhodoval, co je podle mě nejlepší anime všech dob. Někdy jsem i váhal, ale nakonec to vždy vyhrál Bebop. Má všechno, skvělé postavy, myšlenku, akci, super soundtrack, vtip a atmosféru. Na epizodu Ballad of Fallen Angels vždy zírám skoro v tranzu a po konci poslední epizody zůstávám potichu několik minut sedět a prostě jen vychutnávám. Jediné, co mě mrzí je, že jsem nalezl vrchol všech anime příliš brzo, pochybuji, že jej někdy něco překoná. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)
  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama