Reklama

Reklama

Moje učitelka chobotnice

  • Jihoafrická republika My Octopus Teacher
Trailer
Jihoafrická republika, 2020, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení pod mořskou hladinou naváže filmař nečekané přátelství s chobotnicí, která mu poodhalí tajemný svět chaluhového lesa u břehů jižní Afriky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Fajn, tušila jsem, že bych mohla spadat do kategorie jedinců, které by teoreticky mohl rozbrečet životní příběh chobotnice, ale stejně jsem překvapená, jak moc jsem se s ní sžila. Nádherně natočený dokonale úžasný příběh. Podmořský svět je naprosto fascinující a lidstvo o něm ví pořád tak málo. Jeden z nejkrásnějších a zároveň nejdojemnějších dokumentů, co jsem kdy viděla. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice podmanivý je nádherný život pod hladinou a tento dokument přišel na svět, mezi nás, díky člověku se srdcem na správném místě, chybujícím, tápajícím, hledajícím, aby nám zprostředkoval přirozenou krásu... Půvabná chobotnička mu zpestřila bytí, navázala kontakt a zcela odzbrojujícím způsobem si ho získala, následně obohatila.. Dech beroucí záležitost.. ()

Reklama

bery71 

všechny recenze uživatele

Jo, je to trochu jako kdyby byl Attenborough impresionistický obraz a ne obrázková učebnice a lze to tak brát a být s tím spokojen (jen vás možná bude štvát větší míra sentimentu v poslední desetiminutovce), ale to je myslím až příliš jednoduchý popis. Spíš je to příběh o znovu hledání sebe ve vztahu ke zbytku světa. Akorát tím zbytkem světa se na chvíli prostě stala chobotnice. *** Some Strange Octopus Level of Joy *** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po těch oslavných komentářích jsem si nemohl nechat ujít tento časosběrný dokument o chobotnici. Je pravda, že první půlka filmu je plná napětí a první tělesný kontakt je opravdu úžasný zážitek. Ten však už nic nepřebije a dokument nás aspoň seznámí s životním koloběhem u těchto zajímavých stvoření. Je plný skvělých záběrů a dívá se na něj opravdu dobře. Po skončení však nadšení opadlo a když si uvědomím, že jednotlivé příběhy jsou jen šikovně sestříhané a je to vlastně na způsob našeho Václava Chaloupky s výjimkou že, tohle není pohádka pro děti. Navíc některé sladkobolné sentimentální komentáře autora mi lezly ke konci už krkem, takže nakonec jen silnější tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0AB /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Za mňa nie len jeden z najlepších dokumentov z podmorského sveta, ale v roku 2020 by tento film mohol v kľude súťažiť aj s akčnými filmami o najlepšiou naháňačku, oscara za drámu alebo o ocenenia za kameru a herecký výkon hlavného hrdinu - chobotnice. Za 85 minút si dokáže získať srdce každého diváka. Škoda pár slabších momentov v strede dokumentu, ale to je v podstate to čo sa takmer celý čas na morskom dne deje - nuda. Však aj preto musel Craig Foster stráviť viac ako rok pod vodou aby zozbieral dosť materiálu na tento dokument. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natáčen nedaleko Craigova domova v oblasti ostrých skal, chaluhového lesa a příboje, kam by se běžný plavec nikdy nevydal. Celý příběh se odehrává ne více než 100 m od břehu a Craig natáčel svůj příběh denně. (Muffino)
  • Použité záběry ve filmu pocházejí z 20 různých systémů a typů kamer, takže bylo technicky velmi náročné dosáhnout jednotné barevnosti, jakoby vše pocházelo z jedné kamery a také splnit náročné obrazové, technické a kvalitativní požadavky Netflixu. (Muffino)
  • Pro Craiga je tento film přelomový, protože ve všech předchozích filmech byl vždy jen za kamerou, ale zde má i hlavní roli. (Muffino)

Související novinky

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

11.04.2021

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních filmových cen Britské akademie (BAFTA) za uplynulý rok. V počtu nejvíce nominací (7) vedly shodně snímky Země nomádů a britské… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama