Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Nenápadná policejní úřednice se stane svědkyní sebevraždy a rozhodne se na vlastní pěst vyšetřit dva nevyjasněné případy zneužívání žen. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se jí asi honilo hlavou, když si ke spánku přiložila pistoli a zmáčkla spoušť? Faktorů, které zapříčinily tuhle fatální situaci, mohlo být víc, nedoceněná policejní úřednice si podíl na odhalení téhle nemilé události přímo na policejní služebně vydupe. Protože Verônica Torres se rozhodně nenarodila proto, aby přepisovala výpovědi nebo zakládala důkazy. A nepůjde o jedinou ženu: na scéně se objevuje i jistá Janete, která je terčem dlouhodobého psychického či fyzického týrání. Navíc od vysoce postaveného vojenského policisty. Do největšího brazilského města São Paula navíc autobusem přijíždí mladá matka, která věří v lepší příští. Háky zabodnuté v kůži, třesoucí se celé tělo, krabice na hlavě. Podobný scénář se brzy opakuje. Navíc se objeví další ponížená žena. Zrovna v São Paulu prý denně znásilní tři desítky žen, každopádně právě víc sãopaulské špíny bych rozhodně uvítal. Na můj vkus město málo tepe životem. Předlohu má na svědomí Ilana Casoy, specialistka na sériové vrahy, a Raphael Montes, ve své zemi uznávaný autor napínavých románů. Násilí páchané na ženách je v jejich podání silné a stále aktuální téma. A ptáček brzy dostane další lekci. Za mě nečekaně příjemné překvapení. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to zajímavě začalo, tak to idiotsky skončilo. S Brazilským krimiserošem se jeden nesetkává tak často, tak jsem byla zvědavá...Kdyby to mělo o 2 díly méně a jaksi by ty divné "woodoo" vraždy detailněji zpracovali a vysvětlili, pak by to byla pecka. Ovšem takhle z toho vznikl paskvil, který vlastně vůbec nedával hlavu ani patu a jeden vůbec nepochopil proč?! to ten slizoun plukovník vlastně dělá. Tím to celé spadlo o 2 levly dolů. Za mě 60% ()

Reklama

Morb 

všechny recenze uživatele

Hodně velký překvapení z Brazílie. Ačkoliv se to na Netflixu poslední dobou místní kinematografií hemží, ničemu z toho jsem nepřišel na chuť. Dobrý den, Veroniko mě ale udrželo u obrazovky jako se to povede jen severským detektivkám. Chvíli jsem měl problém se orientovat v postavách, zejména proto, že nejsem zvyklej na Portugalštinu, ale po chvíli už vykrystalizovaly hlavní postavy a já si k nim pomalu mohl začít budovat vztah. Příběh je velmi uvěřitelnej a ačkoliv se snaží především upozornit na domácí násilí na ženách (zejména psychické týrání), tak hlavní dějová linka se sériovým vrahem není jenom do počtu. Líbilo se mi, že tempo postupně graduje až k úplnýmu závěru, ze kterýho jsem měl postupem času strach, ale nakonec byl skvělej. Normálně bych dal jasný 4 hvězdy, ale protože moje hodnocení dostane seriál do červených čísel, kde si určitě zaslouží být, dám pět, aby tahle věc někomu úplně zbytečně neunikla. ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: TV série nevhodná pro sluníčkářské rýmičkáře! Brazilských seriálů je obecně k vidění poskrovnu, nepočítám-li dementní telenovely typu Terra Nostra, Křehké Pouto a jiné, pro tyto jihoamerické země tak typické, gerontně orientované braky. Dobrý Den Veroniko se zabývá ne tak často viděnou problematikou týraných žen a přistupuje k ní svérázně, drsně, skrze labilní detektivku (spíš úřednici), která se do případů pustí i za cenu možné ztráty vlastní rodiny. Jihoamerická dikce se nedá seriálu upřít, technicky je to úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí. Výsledek je ale až překvapivě dobrý a mohu s klidným svědomím dát * * * * . ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Překvapivě drsný, a jak jsem se dočetla podle románové předlohy zpracovaný seriál z Brazílie. Chvílemi až mrazilo. V podstatě nezkušená policejní úřednice, jejiž otec byl zapleten udajně do korupčního skandálu a údajně nežije. Veronice ale ituice a cit pomáhá v nelehkém vyšetřování...a jako obvykle zkorumpovaná policie, armáda i soudy... co víc potřebujeme vědět. Celosvětový problém i v této sérii.  MHCB ()

Galerie (191)

Reklama

Reklama