Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla Olga Hepnarová nebezpečná teroristka bez možnosti nápravy, nebo psychicky nemocná žena, která měla skončit v ústavu? Jak by ji asi soudili v dnešní době? Dodnes nemáme jasno v tom, jak nakládat s psychicky narušenými zločinci. Měli pravdu ve středověku, kdy trestali podle principu „oko za oko“? Nebo je poslední popravená žena v Čechách obětí zaostalé justice 70. let? (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

angel74 

všechny recenze uživatele

Pasáže s Igorem Chmelou a odborníkem na daný případ jsou dobře udělané, ale hrané části dokumentu působí až směšně, než aby podtrhly společenskou závažnost tématu. (60%) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Olga Hepnarová byla vykreslena jako ta, která se chtěla vyhnout lidem, ale musela s nimi jezdit do práce. Vrstevníci ji pozvali k táboráku, kde mlčela a opékala vuřt až jí shořel. Pozvala lidi na chatu a po čase volala ať vypadnou. Když se jí položila otázka, chvíli mlčela a odpověděla až za čtvrt hodiny. Dokument pak popisuje zlomový okamžik, kdy byla odmítnuta psychiatrem a ztratila k lékařům důvěru. A krátce soud. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

„Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců.“ — John Ronald Reuel Tolkien, kniha Společenstvo Prstenu ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama