Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu je zasazen do chudého hornického městečka na jihovýchodě USA, Estherslope. Mladý Dick je samotář a horlivý pacifista - ovšem jen do okamžiku, kdy se jeho ruce dotknou střelné zbraně. Radikálně mu to změní život. Založí tajný chlapecký klub, nazvaný Dandies, jehož heslem je mír se zbraní v ruce. Navzdory přísnému pravidlu Dandies - zbraň zbožně uctívat, ale nikdy ji nepoužít, se mladíci dostanou do situace, kdy nemají jiné východisko... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (122)

POMO 

všechny recenze uživatele

Duchaplný európsky režisér nakrútil kritiku neduchaplnej Ameriky... a aj to tak dopadlo. Film, ktorý sa ťažko komentuje a hodnotí, pretože je plný rozporupnosti a premárneného potenciálu. Komická satira zle vyvážená s dramatickou rovinou, finále obracajúce naruby všetko predošlé - zrejme so zámerom kontroverzie. Niekedy vedia európski umelci otráviť svojou zaslepenosťou viacej, než americkí rutinéri ich šablónovitosťou. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Vyzrazení děje; !!!!!!!!!!!!!! Tento film pracuje s tématem Mežasu (Mezi životem a smrtí). Další snímky, ve kterých lze nalézt téma Mežasu, jsou: Hranice života; Byl to tichý muž; Una Pura formalità; Jacobův žebřík; Hráči se smrtí; Get Low. Všechny tyto snímky mají společnou tu věc, že se něco děje v hlavách postav, když umírají (jsou v okamžiku Mezi životem a smrtí - v Mežasu), a nakonec umřou. Nejedná se tedy o posmrtný život, a po smrti ani nic dalšího není, protože člověk, jeho Vědomí nemůže zemřít; tedy se nemůže dostat někam dál za hranici stavu smrti. Ne náhodou se nám, kteří zastáváme teorii Mežas, říká Mrtváci. Pojem Mežas začal být užíván komunitou fanoušků seriálu Ztraceni, kde tematika Mežasu je pojata mnohem komplexněji. V seriálu Ztraceni totiž časové kontinuum Mežas neimplikovalo jednoho jedince (jako v případě výše uvedených filmů, vč. Můj miláček ráže 6,65), ale víc jedinců. Tím tak je seriál Ztraceni zcela výjimečný. ✔ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Severskou kinematografii mám hodně v oblibě a tak jsem se na tento film docela těšil a čekal co se z něj zajímavého vyklube. To, že by to mohla být nuda jsem ani neočekával, leč jsem byl překvapen. Bohužel spíše negativně. Příběh ubíhá strašně, až neskutečně pomalu, po celou dobu filmu se toho moc neděje a tak čekám na konečné rozuzlení, které mi příjde jak z nějakého amerického Blockbusteru. Tím mi nakonec dojde to, že jediný na co jsem se těšil si pohnojili takovým způsobem, že se to jen tak neodpouští. Každopádně nápad rozhodně špatný nebyl. Já bych s pistolí taky dělal psí kusy, mít jí po ruce, jen bych doufal v jedno, aby to nedopadlo tak jako tady. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kouzlo chladné fetiše, ocelové sebevědomí v kapse a pomíjivost vznešených myšlenek. Toť Vinterbergův vzkaz mládeži, co se utopil ve vlastní šťávě euro-amerického hybridu a jehož zvolna umírající myšlenka nakonec skonala v těžkých bolestech. Když se děti dostanou ke zbrani dřív, než k chlastu a souložení, je někde chyba. Glory, Glory, Hallelujah! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

aha, dost se divím těm kritikám a hodnocením. Od filmu jsem nic nečekal, ani nevím, kde jsem na něj přišel, ani jsem doted netušil, že byl dánskej. Lars von Trier je mi taky celkem ukradenej. Líbil se mi moc příběh, který je velmi originální a ještě víc zajímavý. Hned po filmu jsem si musel stáhnout písničku od Zoombie Time of the season for loving nebo jak se jmenuje, taky ve filmu nádherná scéna. No a konec... :) maximálně ujetej, ale přišlo mi to jako nejideálnjší ukončení filmu. Bylo to milý, absurdní, smutný, úsměvný, celkově plný emocí :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Skupina Dandies používá pro "zabíjení" krycí název "milování". A píseň, která hraje před a během střílení se jmenuje "Time of the Season" a její text pokračuje "It's the time of the season for loving", tedy pro zabíjení. (czKarlos)
  • Režisér Thomas Vinterberg i scénarista Lars von Trier se shodují, že film nemá záměr kritizovat zbraně nebo současnou Ameriku. (ČSFD)

Reklama

Reklama