Reklama

Reklama

Steamboy

  • Japonsko Steamboy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný velkofilm režiséra Katsuhira Otomo propojení dvourozměrné a trojrozměrné grafiky, vyrobený za pomocí plně digitálních technologií byl konečně dokončen. 10 let práce a rozpočet téměř 22 milionů dolarů dělá ze Steamboye nejdražší japonský animovaný film historie. Režisérova úplná oddanost celému projektu je zřejmá z každého filmového záběru. Vědecko-fantastický retrofilm se odehrává v prostředí viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina filmu a zázračný vynálezce jménem Ray Steam získal tajemnou kovovou kouli, která obsahuje novou formu energie schopnou zásobovat celou zemi. Tenhle mladý muž ji však musí využít, aby bojoval proti zlu, zachránil svou rodinu a ubránil Londýn před zničením. Přepychové viktoriánské interiéry a elegance tvarů tehdejších strojů dovolily Otomovi vytvořit oslňující obrazové pozadí i samotné stroje. Více než 180 000 obrázků a 400 scén počítačové grafiky dělá ze Steamboye jeden z nejpropracovanějších animovaných filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý animák, ktorý však zo začiatku pôsobí trochu pribrzdene (a to sú tam pôsobivé akčné scény i vynálezy). Postupne ako celý kolos speje do šialeného finále sa divákovi zatajuje dych. Vzťahy medzi postavami (rodinou) sú zaujímavo i keď možno príliš skratkovito nadhodené, ale dávajú priestor na rozvinutie debát o nevyhnutnosti/škodlivosti technického pokroku... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Já jsem celkem spokojen. Příběh sice není nijak oslnivý, ale to nevadí, protože se jedná o úžasnou podívanou. Celá druhá polovina filmu je jen a jen o akci. A zpracování, to je zde zcela oslnivé. Je dokonce tak mimořádné, že jsem opravdu po celou druhou půli nedokázal spusti oči. Bohužel zpracování není všechno a tak i přesto, že je to ve svém žánru v tomto směru na špici, nestačí na filmy Myiazakïho apod. Každopádně to stojí za to vidět, už jen kvůli těm animacím. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nejdražší animovaný film Japonska nijak výrazně nezklamal. Kombinace 2-D a 3-D počítačové animace je opravdu znát. Po grafické stránce není tedy co vytknout. Po stránce hudební také ne. Steve Jablonsky opět nezklamal. Jen ta zápletka to trochu kazí. Už od začátku bylo jasné kdo je hodný, kdo zlý a kdo to jen hraje na obě strany. Nicméně úchvatný pohled na potápící se parní věž to pěkně vyžehlil. A pravda je, že jsem od tvůrce Akiry takhle rodinný film vůbec nečekal... 8/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, s úctou hľadím na určité edukatívne aspekty, resp. isté scenáristické vsuvky, ktoré dodávajú tomuto animovanému filmu akési všeobecné kritické myslenie a dôraz na vzniknuté problémy spôsobené nenažranosťou akože v mene vedy. Lenže charakterové rysy a príbehová stavba poodhaľuje dosť nevyrovnaný kooperatívny celok, ktorý funguje akurát tak v medziach science fiction, nie vedecko-historickej drámy. A keďže s existenciálnou vážnosťou, akou sa dielo prezentuje, kazia dojem napríklad nezmyselne fyzikálne privilégia hrdinov, rovnako ako miera ich inteligencie. A tu sa dá donekonečna plávať vo víre chýb. Jednou z najzásadnejších je trebárs polarizačné škatulkovanie rodiny, kde otec je výrazný, neústupčivý a zmagorený záporák, jeho synáčik naopak, onen nový Superman-Einstein, ešte k tomu v predtínedžerskom veku. Samostatnou kapitolou je vyzlečený dedo, síce niektoré jeho rady majú čosi do seba, v celoplošnom ponímaní však i prejav jeho postavy nápodobne skĺza do prahu slušného gýča. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $22 million tržby celosvetovo : $10,460,689 . - má to jednu z najrajších animácií akú som u anime videl,tiež docela pochopitelný prýbeh(to sa už vôbec nestáva u anime často)a nejlepšie sú asi akčné scény(dynamické,strhujúce)doprevádzané skvelou hudbou(Steve Jablonsky) to čo sa deje poslednú hodinu sa len tak niekde nevidí ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se častokrát vyskytuje ikonický londýnský most Tower Bridge, což je nesmysl, jelikož se děj odehrává v roce 1866 a most byl vystavěn v letech 1886–1894. (Petsuchos)
  • Produkce začala už v roce 1995, ale kvůli finančním problémům byla na rok přerušena. (Janko666)
  • S rozpočtem 20 milionů amerických dolarů se ve své době jednalo o nejnákladnější japonský animovaný seriál. (Janko666)

Reklama

Reklama