Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (143)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zarostlé tokio ..nikde nikdo.. par lidiček..neznáme hry..karty..:) tohle mě hodně bavilo..sledovat co se bude dít..co se stalo..kde jsou všichni..co znamenají karty.. některé postavy jsou dosti sympaticke ovšem krom hlavní mužské:) poslouchat to jeho knourani bylo utrpení..jeho bych úplně vymazal a byl bych maximálně spokojen :) za 4 dny komplet shlednuto.. :) Joker na nás čeká..takže doufám ze bude pokračování a nejake lepší vysvětlení:) 85% pusté a obrostle město je super..hry vás drží v napětí kdyz přemýšlíte co bude dál..postavy si vás postupně získávají..občas to je slušná řežba:) no a co se pak děje v jednom dílu tak to je slušná očista:) během sledování si některé oblíbíte a pak čekáte co bude a nebo s otevřenou pusou zirate co vše dokážou:) souboj s katanou neměl chybu ..Jatka na pláži- mazec:) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Netflixu se opravdu daří Korejským, Čínským a Japonským seriálům. Hra na Oliheň doslova rozbila sledovanost a byla jen otázka času, kdy vznikne něco podobného. A bum, dostali jsme Alice in Borderland, což považuji za největší překvapení minulého roku a letošní 2. série to dokázala ještě překonat. Samotný seriál stojí hlavně na postavách, které mají každý svoje charakteristické rysy a většina z nich Vám přiroste k srdci. Nechybí atletka, frajer, který vše vyřeší svým úžasným talentem pozorování a předvídaní, šíleně hezká slečna, či připosránek. Záporáci jsou tady spíš okrajově a jedná se o lidi v samotných hrách, kteří nejdou pro zradu daleko. Velkým plusem jsou hry, které nabízejí pokaždé něco jiného. Vždy se bojuje o život, ale každá barva a číslo určuje druh a obtížnost hry. Nechybí hry na testy fyzických vlastností či hry na týmovou spolupráci. Tak či tak jsou vždy napínavé, krvavé a většina lidi ve hrách neskončí moc dobře. Chválím letošní 2. sezónu, která začala těšně po Cliffhangeru 1. série a jde vidět, že se zvýšil rozpočet i nápady. Všechno je zde větší, hezčí a tentokrát se hrdinové dozví, co se stane, až posbírají všechny karty, případně, kde vlastně jsou a proč. Her je zde sice méně, ale jsou propracovanější , brutálnější a dostávají zde prostor i postavy, které v 1. sérii byli odsunuty na 2. kolej. Pokud nevíte na co koukat a chcete něco podobného jako byla Hra na Oliheň či Hunger Games, neváhejte si pustit tuhle pecku ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka som po prvej sérii, najmä po pláži kde sa celá Japonská omladina promenádovala v plavkách for the sake of promenádovanie v plavkách nečakal, že sa séria druhá rozbehne ako listový kráľ po uliciach Tokia. Hovorte čo chcete, akým jazykom chcete, ale pre mňa je Arisu to, čím chcelo byť Squid Game. To, čo Kórea spravila výborne, začalo Japonsko ešte o rok skôr, a oveľa lepšie. A teraz mi nezáleží na tom, či sú herci hysterickí, alebo či Arisu obsahuje mnoho žánrových klišé - pretože tu s nimi vedia výborne narábať. Nebudem ani zďaleka preháňať ak poviem, že som si tu obľúbil snáď všetky postavy - Usagi, Arisu, Kuina, Chishiya, Niragi, Heiya, Kyuma a jeho banda... pri všetkých som dúfal, že sa im nakoniec podarí prežiť, aj napriek tomu, že niektorí boli pre dej... mierne zbytoční (ahoj Ann). Hudba výborná, opäť najmä v druhej sérii, hry tiež - najmä tie, pri ktorých išlo o súboje myslí. Pri sledovaní poslednej epizódy som si až do druhej polovice myslel, že za ten plot twist pôjdem na 1*, pretože by išlo o overený spôsob ako ma spoľahlivo nasrať, ale druhá polovica, Niragiho 手にしねえ, a najmä krásny koniec ma opäť dostal. Tl;dr: Neskutočný seriál, ktorý každému odporúčam pozrieť. Samozrejme, sú tu nejaké nevysvetlené veci ohľadom toho sveta a tak ďalej, ale stále sa to dá jednoducho prežiť a náramne sa pri tom baviť. Aj keď som nasraný, že sme nevideli hru srdcového kráľa. 5 z 5 meteoritov, 95%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku smršť nápadů, nečekaných zvratů, ale ve druhé řadě se to malinko začalo táhnout. Dokonce takovým způsobem, že jsem skoro vždycky u dílu usnul. Závěr ovšem znovu nápaditý masakr. Tenhle typ konců mám rád a byl jsem překvapený, že se dá i tohle dost zásadně inovovat. Japonci umí. I přes to někdy přehnané ječení. Vždycky uměli. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Musím velmi pozorně zvážit každé slovo, které napíšu, jelikož je velmi složité hodnotit aniž bych prozradila zápletku a závěr celého seriálu. Proto se velice omlouvám, pokud nebudu úplně konkrétní ve svému popisu. Položím vám otázku - hráli jste někdy karty? Určitě ano. A určitě znáte ten pocit když hrajete proti někomu, koho chcete porazit za každou cenu, ale také někoho, koho z milosti chcete nechat vyhrát. A tak začnete blafovat. Vyložíte všechno co máte a nebo necháte pár karet jednoduše zmizet pod stolem. Nakonec jste přeci oba vítězové. Zabijete dvě mouchy jednou ranou. Ale jaké to je, když vás ke hře vyzve samotný osud?! Hra doslova na život a na smrt. Aniž byste věděli jak k tomu došlo, budete hrát podle pravidel?! Dejme tomu, že máte možnost volby. Můžete buď bojovat nebo se vzdát. Otázka zní, co bojem získáte a co všechno přijdete když se vzdáte. Co se týká Alice in Borderland, první série mě chytla hned zpočátku, už je to dva roky co jsem ji shlédla, jen jsem čekala až vyjde ta druhá. Měla jsem během druhé série smíšené pocity, jelikož se děj oproti první série malinko vymykal kontrole, pocitově jsem byla jednou nahoře a podruhé zase dole. V jednu chvíli mě děj naprosto pohltil a ve druhé zase nepříliš nadchnul. Závěr však vyplivl tak úžasně silnou pointu, že jsem se nezmohla na víc než na obyčejné "aaaawh". V takový konec jsem po pravdě nedoufala, ba ne, ani jsem ho totiž nečekala. Čekala jsem cokoliv, jen ne tohle. A to je přesně to, co tuhle sérii popohnalo ještě mnohem dál dopředu a díky tomu má úspěšně našlápnuto i na třetí sérii. Je tu totiž ještě Joker, že ano. A ten vždycky rád hazarduje. Do té doby však žijme své životy. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)
  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama