Blízko smrti (TV film)

Blízko smrti: Príbeh rodiny Kincaidovcov

USA / Kanada, 2000, 87 min

Michael Switzer

• Radyo

Letadlo spadlo v zasněžených horách, nastává boj o přežití... Takový neslaný, nemastný odvar filmů Přežít nebo Na ostří nože divákům nenabízí vpodstatě nic nového (otřepané téma), nic překvapivého (charaktery jednotlivých postav jsou jakoby překopírované z nějaké telenovely), ani nic zajímavého (kromě pár záběrů zasněžené přírody). Je to sice lepší, než koukat 90 minut do zdi, ale jinak...(9.11.2003)

Neoriginálny televízny príbeh o rodine, stroskotajúcej súkromným lietadlom v nehostinných, kruto zasnežených horách. Druhou líniou príbehu je záchranná misia. Treťou poučenie, klišé a rutina. Ale i vďaka charizmatickému Williamovi Devaneovi sa na to pozerá dobre.(30.12.2006)

• lesumir

Ne, Radyo, nemáš pravdu. Já ybch se radši koukal do zdi. Větší kravinu jsem neviděl, teda viděl, ale aspoň jsem se u ní tolik nenudil!(8.8.2006)

• Terva

Uprostřed hor, bez základního vybavení a bez jídla musí najít způsob, jak se spolu konečně domluvit. Jde totiž o hodně - o přežití - a o další snímek, který si vzal na paškál katastrofu letadla a sám se stal skoro katastrofou.(10.9.2011)

• zdeny99

Letadlo spadlo v horách. Naštěstí posádka přežila, ale kvůli tomu že je všude pouze sníh a ukrutná zima, tak nastává holý boj o přežití. Celkově jednoduchá zápletka, která ovšem může být dramatickou podívanou, když se povede uvést v dobrou podívanou. Bohužel zůstalo jen u nápadu a konečné zpracování je pouze nudná podívaná na lidi, kteří doufají, že budou zachráněni. Možná se zdá, že takový námět se nemůže ani převést ve strhující podívanou, ale ono to vskutku jde, protože existuje film PŘEŽÍT, který pojednává o spadnutí letadla s Uruguayským národním rugbyovým týmem v Andách.(28.6.2011)

• Bumlaa

Velmi slabý a předvídatelný děj. Navíc jsem vůbec nevěřil hercům, že mrznou. Spíš to vypadalo jako by byli na dovolené bez jídla.(2.2.2009)