foto

William Devane

  • nar. 5.9.1939 (76 let)
    Albany, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Nejsem jako Redford. Nejsem tak narcistický. A taky nejsem tak fotogenický."

William Devane, filmový a televizní herec se narodil 5.září 1939 Josephu Devanovi, který dělal řidiče budoucímu prezidentovi, v té době ovšem guvernérovi New Yorku, Roosveltovi. Po vystudování New York City's American Academy of Dramatic Arts začal vystupovat na prknech co znamenají svět. Dokonce na Broadwayi napsal svůj divadelní debut "The Watering Place" s Shirley Knight. Jeho první film byl IN THE COUNTRY (1967), pak začal účinkovat v televizních seriálech. Měl malou, ale zapamatovatelnou roli právníka ve filmu Roberta Altmana McCABE A PANÍ MILLEROVÁ (1971). Svoji reputaci si ale nabyl až jako John F. Kennedy v televizním filmu THE MISSILES OF OCTOBER (1974). Díky roli prezidenta se pak objevil v rolích politiků či prezidentů v ZÁPADNÍ KŘÍDLO BÍLÉHO DOMU (1999), 24 HODIN (2001) či HVĚZDNÁ BRÁNA (1997). V roce 1976 si zahrál s Dustinem Hoffmanem v MARATÓNCI či BEZ SLITOVÁNÍ společně s Tommym Lee Jonesem.

V roce 1981 natočil Schlesingerův propadák - BLÁZNIVÁ DÁLNICE. V kinech vydělal pouhé 2 milióny dolarů a stál 24 milionů dolarů. V roce 1979 si zahrál v KNOTS LANDING kde měl roli Grega Sumnera a v seriálu zůstal po 10 let a točil maximálně tři filmy za rok. Od 90.let se ale znovu vrátil k filmům. V roce 1995 měl roli primáře oddělení nemocnice s Nicolette Sheridan ve filmu VIRUS dále pak v NOČNÍ HLÍDCE a VOLNÝ PÁD - LET 174, v "99" zahrál jednoho z záporáků a v ODPLATĚ Briana Helgelanda. V roce 2008 opět měl prezidentskou roli v televizním filmu HVĚZDNÁ BRÁNA: NÁVRAT a letos nejspíš půjde do kin jeho poslední film THE RIVER WHY.

William Devane rád jezdí na koni, hraje rád polo. Dokonce vlastní vlastní restauraci Devane's která se specializuje na newyorsko-italskou kuchyň.

František "karlheinz" Liebl

Herecká filmografie

2015 Jesse Stone: Lost in Paradise (TV film)
The Grinder (TV seriál)
2014 Interstellar
24 hodin: Dnes neumírej (TV seriál)
50 k 1
2013 Musíme odsud vypadnout
2012 Jesse Stone: Bludiště pochybností (TV film)
Leprechaun's Revenge (TV film)
Temný rytíř povstal
2011 Jesse Stone: Ztracená nevinnost (TV film)
Na stopě vrahovi (TV film)
Pomsta (TV seriál)
2010 Jesse Stone: Bez výčitek (TV film)
River Why, The
The Kane Files: Life of Trial
2009 Chasing the Green
Jesse Stone: Tenký led (TV film)
Least Among You, The
2008 Fall, The
Hvězdná brána: Návrat
2007 Jesse Stone: Radikální změna (TV film)
2006 Crumbs (TV seriál)
Jesse Stone: Smrt v jezeře (TV film)
Payback: Straight Up
2004 Záhadná smrt (TV film)
2003 Muž se srdcem kovboje (TV film)
Wind Effect, The
2002 Šerif
The X-Files: The Truth (TV film)
Threat of Exposure
Vánoční návštěvník (TV film)
2001 Vesmírný závod
24 hodin (TV seriál)
2000 Blízko smrti (TV film)
Man Who Used to Be Me, The (TV film)
Michael Richards Show, The (TV seriál)
Muž bez stínu
Poor White Trash
Vesmírní kovbojové
1999 Odplata
Turks (TV seriál)
1997 Absolutní pravda (TV film)
Doomsday Rock (TV film)
Exception to the Rule
Hvězdná brána (TV seriál)
Knots Landing: Back to the Cul-de-Sac (TV seriál)
Smrtící asteroid (TV film)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
Zapomenuté hříchy (TV film)
1995 Noční hlídka (TV film)
Pád letu 174 (TV film)
The Monroes (TV seriál)
Virus (TV film)
1994 Lady In Waiting
Pro lásku k Nancy (TV film)
1993 Phenom (TV seriál)
Prophet of Evil: The Ervil LeBaron Story (TV film)
Rubdown (TV film)
1992 Posedlá (TV film)
President's Child, The (TV film)
1991 Oběť krásy (TV film)
Woman Named Jackie, A (TV seriál)
1990 Chips, the War Dog (TV film)
Vital Signs
Vražda na dobírku (TV film)
1989 Vražda v Central Parku (TV film)
1987 Pátrání v čase (TV film)
1984 Hadley's Rebellion
With Intent to Kill (TV film)
1983 Testament
Vrah se nikdy nemýlí (TV film)
1981 Bláznivá dálnice
Other Victim, The (TV film)
Red Flag: The Ultimate Game (TV film)
1980 From Here to Eternity (TV seriál)
1979 Amíci
Dark, The
From Here to Eternity (TV seriál)
Knots Landing (TV seriál)
1978 Black Beauty (TV seriál)
1977 Bad News Bears in Breaking Training, The
Bez slitování
Red Alert (TV film)
1976 Maratónec
Rodinné spiknutí
1975 Fear on Trial (TV film)
Vyšetřovací zpráva
1974 Missiles of October, The (TV film)
1973 Crime Club (TV film)
The Bait (TV film)
1972 Irish Whiskey Rebellion
1971 McCabe a paní Millerová
Mortadela
My Old Man's Place
Pursuit of Happiness, The
300 Year Weekend, The
1969 This Town Will Never Be the Same (TV film)
1967 In the Country

Dokumentární

2006 Celebrating Schlesinger
1993 Knots Landing Block Party, The (TV film)
1992 Ancient Secrets of the Bible (TV film)

TV pořady

1986 Wildest West Show of the Stars, The (TV pořad)
1984 Battle of the Network Stars XVI (TV pořad)
Battle of the Network Stars XVII (TV pořad)
1983 Battle of the Network Stars XV (TV pořad)
1979 Battle of the Network Stars VI (TV pořad)
1978 Battle of the Network Stars V (TV pořad)

Režijní filmografie

1979 Knots Landing (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace