Reklama

Reklama

Experti na podivná řemesla

(seriál)
  • USA We Are the Champions
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA, 2020, 3 h 12 min (Minutáž: 30–36 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o prapodivných sportovních soutěžích a bláznech, co vášnivě fandí všem, kteří se jich účastní, nebo se jenom motají kolem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Vždy ma fascinovalo naháňanie syra dolu kopcom. Sám som si to raz neplánovane vyskúšal v Škótsku, len bez syra a z menej strmého kopca. Keď je jedlo štipľavejšie, tak sa mi začne čkať. Pri účesoch sme videli to najhoršie z Američanov, totálne vytupené hlavy s egom do neba, v tomto prípade pomôže už len God bless America . Jojo súťaž bola asi to najlepšie, tam išlo fakt aj o šikovnosť a nie len o kto je väčší bezmozgovec. Aj tí súťažiaci mi prišli ako najviac v pohode ľudia spomedzi všetkých disciplín. Psov mám síce veľmi rád, ale fanatickí psíčkari, ktorí svojich psov vláčia po súťažiach a žijú len pre nich by sa mali dať liečiť, takže ani tie tance so psami ma vôbec nebavili. A na záver ďalšia gadžovská disciplína - kto najviac vystraší žabu, aby skočila čo najďalej od toho gadža. Zaujímavé je, že naháňanie syra a strašenie žaby je očividne dedičná vec. Len dúfam, že sa nesplní mokrý sen všetkých súťažiacich a žiadna z týchto disciplín nebude nikdy na olympiáde. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nemůžu hodnotit po epizodách. Tu první o koulení sýra bych si dal do své filmové TOP 10. První půlkou jsem se prosmál a ve druhé jsem nedokázal zadržet slzy. Opakovaně. Nádherný bláznovství. Jestli to má takhle pokračovat, tak budu blaženej, vážně./// Druhý díl- o pojídání chilli papriček, byl taky pěkně udělaný, ale s jedničkou se nemohl měřit, protože: 1. Ta byla zpracovaná vážně fantasticky. 2. Pojednávala o fyzické kondici a odvaze, zatímco tady tuhle druhou disciplínu vnímám jako nesmyslnou sebedestrukci, za kterou ti lidi jednou zaplatí vysokou cenu- na tohle prostě lidský organismus není stavěný. Ale šampion byl přesvědčivý. Škoda té genderové rovnosti, Bella nebyla horší, jen byla poloviční, jak by tedy tak asi mohla rychleji pozřít sousto..? ///Třetí díl- kadeřníci- propad o několik pater. Zatímco válení sýra i pojídání papriček mají punc mistrovství světa a může se jich zúčastnit kdokoliv, téhle kadeřnické soutěže se můžou zúčastnit pouze černoši. Český název pořadu je úplně mimo, ale tenhle díl nedostojí ani tomu originálnímu We are the champions. Jo, jste šampioni v účesech, ale pouze mezi černochy. A to mi není dost. Nechápu výběr kadeřnické soutěže pro tento pořad..?/// Jojování- ti nejúspěšnější artisti v této disciplíně jsou světové celebrity. Nezlomili by si klíční kost kvůli prvnímu místu za úprk z kopce. Nenechali by si udělat díru do žaludku kvůli tisíci dolarů. Těší se slávě, obdivu a mají se z toho dobře. Další díl by mohl být klidně o tenistech a Rogeru Federerovi. Vytratila se z toho ta prvotní hravost... Škoda, fakt.///Žabí skoky se asi nejvíc podobaly tomu nepřekonatelnému sýru. Lidi, kteří se věnují téhle disciplíně, jsou taky legračně potrhlí. Problém je pochopitelně ten, že jejich potrhlostí je zasažen jiný živý tvor. Nedokážu odhadnout, zda vůbec a jak moc žáby při drezuře trpí, ale kdyby se žokejů nebály, neskákaly by dvakrát dál, než v přírodě. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první dva díly (sýr a chilli) jsou super,ale pak už jde kvalita dolů.Respektive ne kvalita technická,protože natočené je to celkem poutavě,ale kvalita "zábavnosti" jednotlivých "podivností".Vrcholem je poslední epizoda o žabím skákání,která mi přišla extrémně bizár...60% ()

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavá podívaná. Hlavně se mi líbili první dva díly. Je to opravdu zajímavé takhle vidět. Samozřejmě, že jsem jako většina lidí o těchto dvou sportech viděl par YT videí, ale takhle zpracováno od Netflixu je to příjemnější. Do Anglie jsem se párkrát chystal se na tu soutěž podívat, ale bohužel mi to zatím nevyšlo a po tomhle seriálu se tam člověk asi ani nedostane už. Jsou to zajímavé příběhy lidí a člověk alespoň vidí co se děje i za hranicemi. Ikdyž to Chillibraní je i v ČR, kdyby si to někdo po tomhle seriálu vyzkoušet osobně. Co né, že by mi to vadilo, ale opravdu tam až moc tlačili na notu, že ženy se vyrovnají mužům, že trans ženy jsou v pohodě. Já to třeba beru jako samozřejmost, jen mě v poslední době vadí, že na to tak okatě upozorňují. Přeci jen pro každého rozumného člověka to je jasné, že je to naprosto normální. Každopádně k těm čtyřem dílům se asi nebudu moc vyjadřovat, pač jsem jen zkoukl jen proto, abych to zde mohl ohodnotit s čistým štítem, protože jsem se na tuhle sérii mrkl jen kvůli prvním dvou dílům. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

výsledný dojem je relativní – jinými slovy, tvůrci si na sebe ušili nepříjemný bič, jelikož výchozí premisa (suchý a černohumorný voiceover představí pár zapálených jedinců, kteří jsou zažraní do hodně švihlých zálib – sledujeme přípravu závěrečné akce – vše vrcholí epickým soubojem o největšího blázna v místnosti) je do velké míry ovlivňována daným oborem lidské (zvířecí) činnosti, od čehož se odvíjí i výsledný dojem... takže i když všechny epizody dokážou do prostoru necelé půlhodiny napumpovat adrenalinu jako dobrý akční film, ne všechny si člověk užije beze zbytku – naštěstí to má ale vlnovitou tendenci... nejvýraznější záblesk geniality v sobě podle mě nese hned první epizoda s chytáním sýra, která má (i přes jejich minimální pud sebezáchovy) hodně sympatický hrdiny, samotná aktivita je tak blbá, až je dobrá, struktura je přímočará, ale pořád napínavá – a ve finále se možná člověk neubrání i mírnému dojetí... papričky lavírujou na pomezí cool pózy, která se kolem nich v posledních letech rozjela, a thrilleru, v němž se parta jedermanů vydá porazit intergalaktický monstrum – naštěstí jsou účastníci natolik opravdoví, že epizoda nesklouzne k hipsterskému povyražení... kadeřníci budí nejslabší dojem – možná jsem jen něco nepochopil, ale spíchnout doma dvoumetrovej příčesek a následně ho přimontovat na hlavu nebohé modelky mi nepřipadá příliš zajímavý... jojo je sice bláznivina na kvadrát, ale postrádá onen punc naprosté mimóznosti a společenského outsiderství – i když jsou ti lidé očividně mistři... psí tanečky, a ještě více žabí žokejové zase otevírají odvěkou otázku, nakolik lze s čistým svědomím hodnotit perfektně zpracovaný audiovizuální výtvor, který očividně dokumentuje necitlivé lidské chování vůči jiným živým tvorům, ale nedělá to příliš kriticky... na druhou stranu, jako dokumentární zachycení bezbřehosti lidské demence, s níž američtí redneckové bouchají do země, aby jejich Kvak a Žbluňk skákali nejdál, funguje (zejména) poslední epizoda skvěle... ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama