Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (355)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde více realisticky převedena do současného konzumu. Joel zahrál svůj part bravurně, opravdu mě nadchl svým melodickým barytonem. "Proč máme civilizaci, když už se civilizovaně nechováme?" Jasně, že to mouchy mělo, ale taky dost inteligentních a dobře natočených scén, originalitu a kvalitu rozhodně. Docela chápu pohnutky hrdinů jednat, jak jednali, i když to bylo pochopitelně přehnané, snažím se to brát s nadhledem. Závažnost situace nelze přejít nevšímavě, mor se šíří rychle. Stejně jako Frank v něčem s tou dnešní prázdnou nejen mediální verbeží souhlasím. Např. aby se snižovalo zbrojení. Stačí, že nákaza debilitou a blbostí má účinek a sílu zbraní hromadného ničení. Třikrát sláva sebedestrukci. God Bless World. God Bless Civilization. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Goldthwait nepřináší nic světoborného, ani nehledá řešení problému nebo objektivní pohled. Jen všechno zveličuje a dělá si z toho srandu. A to mu jde zatraceně dobře! Takže odpustíte filmu slabší momenty a když přistoupíte na tvůrcův záměr, tak si to neuvěřitelně užijete. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Zaujímavý film zaslúžene označovaný ako kontroverzný. Goldhwait (Zed z Policajnej Akadémie:))) je nesporne zručný režisér aj scenárista, tentokrát si zobral na mušku tému, ktorá si zaslúži byť analyzovaná, diskutovaná a hlavne riešená (niekedy aj radikálne). Goldhwait je nasraný a cez svoje filmové alter ego a svoju projekciu ukazuje svoje riešenia, je cynický, ironický a čiernočierne "humorný", politická korektnosť tu schytáva facky, priam guľky z AK - 47ky. Má svoj názor na krajinu, ktorá je fake až hrôza, tak isto ako ľudí, TV, médiá..všetko. Taký silný a trefný úvod ako v tomto filme som už dlho nevidel, bohužial postupom času sa film tak trochu stáva tým, čo sám kritizuje a ide bohužiaľ aj proti sebe. Nech hodí kameňom ten, čo by niekedy v mysli neriešil situáciu podobne (hoci asi nie tak radikálne) ako hlavný anti- hrdina, na druhej stranej strane pri množiacich sa správach z USA, kde týpek vystrielal svojich kolegov alebo polku kina, tak ma až mrazí. Možno aj oni cítili potrebu vyjadriť kritiku ľuďom a spoločnosti v mene dobra. V úvode som si myslel že pozerám ďalší Falling Down alebo alternatívu môjho top 5 filmu Day of the Wacko, bohužiaľ ten zámer a myšlienka nevypálila tak, ako som myslel. Každopádne odporúčam púšťať tento film ako zrkadlo našej pokrivenej a stále extrémnejšej spoločnosti...a aj tak väčšina ľudí si po tomto filme pozrie ďalší diel ich obľúbenej reality show, ktoré vysiela každá televízia. God is in the TV... ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně ráda, že podobný nápady nejsou jen výplodem mého chorého mozku. I já v období nespavosti a migrén velmi barvitě sním jako tuhle Frank o tom, jak tomu debilnímu spratkovi od sousedů rozstřílím glockem s 9mm lugerem jeho pojebaný hyperaktivní nožičky, které do té podlahy nade mnou od samého rozbřesku dupou asi tak stejně hlasitě jako při bombardování Drážďan. Zbylé náboje bych ráda věnovala hlavičkám jeho primitivních rodičů, kteří si při své idiocii neuvědomují, že tím, že si uměli zašukat bez antikoncepce ještě nemají právo dělat druhým lidem ze života peklo. Rozkošná, zábavná a svými myšlenkami bohužel pravdivá road komedie o tom, jak mnohdy rozumnému člověku nezbývá, než frustraci nad blbostí a degenerací civilizace pořešit tím nejpádnějším argumentem, tedy útočnou puškou AK-47. Škoda, že ONI jsou v přesile a stojí za nimi zákon. Tím pádem je to nápad s velmi jepičím životem. Každopádně se na to dívalo s velkým zadostiučiněním, nechyběl vtip a poučení na závěr..Tedy konstatování, že nám zřejmě nezbývá, než se naučit s touhle handicapovanou generací žít, protože málokdo z nás si může dovolit postavit opanceřovaný kryt vybavený zásobami na 70 let a prostě se bez těch zmrdů a současného společenského systému obejít. Nehledě na to, že s některými z Vás, moji milí, je to tu i v téhle posrané komerční prdeli pořád ještě život o něčem.. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje laskavou revenge podívanou, ve které nejde nefandit hlavní myšlence (až na ty lolitky a pár dalších drobností samože) - škoda, že se to definitivně posere zhruba ve chvíli, kdy vypadne hadr z nádrže. Proč tam musela být ona? A proč tak otravná? Proč to neni chytřejší? Proč... počkat, on to točil ten čokl z Policejní akademie? God Bless America. __________ No nic, chvíli potom jsem v telce narazila na Extrémne rodiny, plakala jsem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama