Reklama

Reklama

Táta pohraničník

všechny plakáty
Krátkometrážní
Československo, 1978, 13 min

Obsahy(1)

Ideologická agitka snažící se obhájit neobhajitelné, tedy důvody zadrátování a střežení hranice směrem na Západ a povolání pohraničníka postavit na jakýsi piedestal důležitosti. Jedná se o epizodu z cyklu Pojďte s námi za mámou, tátou. (sator)

Recenze (3)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale tuhle propagandistickou komunistickou sračku si pamatuji z dětství. A pamatuji se, jak jsem tomu synovi velitele pohraničníků záviděl! Gazíky, vostrý vlčáci, pohraniční rota se samopaly, dokonce obrněný transportér... To musí být život! Jenže jak člověk dospěl, přestal na věci koukat dětskýma očima. Začal studovat, pobírat rozumu, během toho naštěstí tpadnul režim a já dál pokračoval ve studiích. Tentokráte zločinů komunismu. Nedávno viděná tahle sračka mnou otřásla odporem v tom, jak se režim nezdráhal cpát svojí ideologii o nepříteli za hranicemi i nejmenším. A aby to mělo kule a na děti to zabralo, šoupli k tomu Štěpánku Haničincovou. Ano, tu co v pořadu Vysílání pro mateřské školky s čertíkem Bertíkem byla ta hodná Štěpánka. Tady už odrostlejší děti vede na pohraniční rotu. René Přibil zde hraje moudrého hodného velitele, který vše rád vysvětluje a ukazuje. Kluky nechá střílet ze sapíků slepými a holčičkám, kterým se střelba nelíbí vysvětluje, že jemu také ne, ale musí být připraven bránit vlast a hranice našeho socialistického ráje. Dlužno dodat, že před těmi co jej chtějí opustit zevnitř a nikoliv co sem chtějí vniknout. O nabitých drátech, minových polích, kilometrech ostnátých plotů a zastřelených na hranicích či roztrhaných psi se jaksi nezmínil. Vyhládlá exkurze je pak pozvána na pohraničnický guláš, ale pro kolik lidí se vaří kuchař nesmí říct, páč je to tajné! Diverzant nasclouchá! A aby to bylo akční, vyhlásí nakonec velitel poplach, takže uvidíme vejtřasku jak hrabe koly na asfaltu a třicítkou v oblacích kouře z nějž by Grétu šlehlo vyráží do akce. V závěru pak Štěpánka ještě jednou dětem cestou autem domů vysvětlí, jak je důležité mít pohraničníky co střeží náš klidný spánek. Nevím co jí za to dali, nebo co musela odčiňovat, ale bylo to k zblití! - ODPAD ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Ideologická agitka snažící se obhájit neobhajitelné, tedy důvody zadrátování a střežení hranice směrem na Západ a povolání pohraničníka postavit na jakýsi piedestal důležitosti. Jedná se o díl z cyklu Pojďte s námi za mámou, tátou.https://www.youtube.com/watch?v=_CLt9JSq0bg ()

Reklama

Reklama