Reklama

Reklama

Vánoce v divoké přírodě

(TV film)
  • Rakousko Terra Mater: O du wilde Weihnachtszeit (více)
Rakousko / Německo, 2018, 50 min

Režie:

Susanne Lummer

Hrají:

Peter Faerber (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Co se děje v divočině v různých částech planety, když lidé slaví, rozdávají dárky, rozjímají, odpočívají, bilancují nebo běsní? V čase vánočním někdy zem pokryje třpytící se sníh a vzduchem poletují vločky. Je čas si odpočinout, šetřit energii a zpomalit. Platí to pro lidi, zvířata i rostliny. Nebo ne? Lidé v Evropě na to moc neslyší. Zatímco daleko na severu zavládla polární noc, na jihu si užívají letní počasí s jeho rozmary. Přežít vánoční čas na severní i jižní polokouli vyžaduje pro všechna tamní zvířata velkou přizpůsobivost. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vánoce v divoké přírodě trochu působí jako sestříhané záběry různých dokumentů. O zvířatech v zimním období se nedozvíme nic, co by už divák nemohl vidět na BBC, přestože zvířata svými záběry opět potěší. Zatímco kolega topi si chválí komentář Tomáš Töpfera, mě naopak zkazil totálně zážitek. Jeho hlas se do pořadu vůbec nehodil, spíše by mohl působit jako uspávač hadů. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Téměř srovnatelné s podobně laděným dokumentem "Vánoční krajina zázraků", který je tematicky skoro identický. Zatímco zmíněný dokument se odehrává pouze v zasněžených německých zemích, Vánoce v divoké přírodě jsou natočeny na různých kontinentech naší planety a to nejen sněhem zavátých. Komentář sympatickým hlasem opatřil Tomáš Töpfer. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama