Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 1 (2021) (série)


Zlínský kraj (S01E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jízda králů je asi tím, co každého ve spojitosti s Vlčnovem napadne jako první. Aleše tu ale zaujalo nenápadné muzeum, které krásně voní po švestkách. Nakonec ale došlo i na obligátní kroje, zpěv a muziku. V Bojkovicích se Aleš na chvíli vrací do školních škamen a s trochou nostalgie zavzpomínal na léta svého dětství. Při svém putování nemohl minout ani místní lázeňskou perlu Luhačovice. V Dušné umocnilo zážitek z malebných výhledů i to, že si je užíval z koňského hřbetu a chvíle strávené ve Velkých Karlovicích byly ve znamení vůně čerstvě upečených frgálů. Pustevny jsou pak vrcholem Alešova putování, a to nejen ve smyslu nadmořské výšky. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V téhle epizodě už jsme se podívali i do kopců, ke kterým já tíhnu ze všech krajinných druhů nejvíc, jinak mě ale Zlínsko příliš nezaujalo a rovněž mi dost mrzí, že se Wehrenberg víc nerozšoupnul a místo pouhých 6 dílů se nevydal s Hámou i do zbylých českých regionů. ()

Reklama

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Muzeum lidových pálenic, které je poprvé zmíněno v čase 1:29, se nenalézá přímo v památkové usedlosti č.p. 65, která je na snímku zobrazena. Samotné muzeum se nachází až ve stodole umístěné za usedlostí. (asdfasdf)
  • Ve Vlčnově se epizoda natáčela 19. 8. 2020. (asdfasdf)
  • Ve vlčnovských búdách vystupuje část tanečního souboru Vlčnovjan a cimbálová muzika Čardáš z Bojkovic. (asdfasdf)

Reklama

Reklama