Místo v pekle

Place in Hell, A

Válečný

Itálie, 1969, 107 min

Giuseppe Vari

Průměrný válečný film, který neměl žádnou novou myšlenku ani překvapivý sled událostí. Italové to zkrátka moc neumí. Ale divat se na to dalo. Závěr filmu měl nádhernou větu : " Lidstvo se nikdy z válek nepoučí. Bude válčit tak dlouho, pokud bude nějaké volné místo v pekle."(27.8.2009)

• gumli

Film o druhej svetovej vojne,ale skôr podpriemerný.Dej kdesi na Filipinách,dlhé pochody,dialógy o ničom.Vojnový spravodajca sa ujme velenia nad niekoľkými americkými vojakmi,nie je moc sympatický,myslí len na chľast a na cigarety.Na filme vidno aj nízky rozpočet,je nepresvedčivý a nie moc dobré urobený.Nemá šancu sa ani trochu priblížiť ku starším sovietskym a americkým filmom.Všetko sa to odohráva tesne po začatí okupácie Filipín Japonskom,v roku 1942.Sú tu stovky oveľa lepších filmov o druhej svetovej vojne ako tento.(23.3.2010)

• Saccard

Další z tuctových válečných filmů italské produkce, který se od záplavy ostatních trochu vymyká zasazením na pacifické bojiště. To se ovšem v praxi projevuje pouze v tom, že místo německých hord si tu pro jistou smrt běží zástupy Japonců. Naopak zůstalo klasické schéma, kdy se malá skupina vojáků snaží zvládnout téměř nemožný úkol, jehož splněním mohou ovlivnit celou válku. Samotný děj není příliš výrazný, a ačkoliv nechybí přestřelky za použití nekonečných zásobníků, kdy se nepřátelé nesnaží krýt a klesají k zemi po desítkách, většinou jde jen a pouze o pochod terénem s občasnými zastávkami, vyplněnými rádoby filozofickými řečmi o tom, jak je válka zlá a špatná. Za mírné pozitivum bych v tomto případě označil použitou hudbu, líbila se mi hlavně ta melodie při úvodních titulcích. Naopak body dolů za v tomto případě i na italské poměry děsivé ignorování dobové výstroje a výzbroje, jemuž vévodí německé zbraně a italské maskování u Japonců a podivně vypadající, bůhví jak sestavené, samopaly u spojenců. Na závěr ještě malá poznámka k obálce, s níž u nás film vyšel. Vypadá velice dobře, jenže se jaksi nemůžu zbavit pocitu, že se snímkem jako takovým nemá absolutně nic společného.(21.9.2010)

• BS

Pro mě příliš nudné, laciné (spíše výprodejové) a matérsky vyhlížející. Nezachránil to ani nudný příběh, takže jsem usnul... Snad jen ta blondýna na začátku ušla (než jí zabili).(12.3.2010)

• parabellum

Tuctový, ničím neoriginální válečný snímek, který ani jediným momentem nevybočuje z průměrných válečných filmů. Zkouknout to můžete ale za pár dní si nato ani nevzpomenete.(22.10.2009)

Další z řady "spaghetti" válečných filmů. Uniformy ani výstroj raději neřešit, tentokrát měli tvůrci asi dost přebytečných italských maskovacích celt, že je používají obě válčicí strany ;-) Slabší průměr.(19.1.2010)

• brasek

Veľmi priemerný vojnový film... slabá dejová myšlienka a miestami je tento snímok už nudný. Zaujala ma však nekonečná munícia hlavných hrdinov, okrem poslednej scény a to sa minie strelivo len jednému...(4.4.2010)