Reklama

Reklama

Můj táta Dědek

(TV film)

Obsahy(1)

Koncert k nedožitým 70. narozeninám baskytaristy skupiny Katapult Jiřího „Dědka“ Šindeláře, který mu věnoval jeho syn Michal... Od roku 2019 připravoval syn Jiřího „Dědka“ Šindeláře Michal Šindelář unikátní nahrávku skladeb svého otce za účasti předních českých baskytaristů. Ve studiu použili všichni hudebníci stejný nástroj – starou baskytaru Fender Jiřího Šindeláře. Tento počin vyvrcholil koncertem a křtem desky. Záznam koncertu propojují dokumentární výpovědi rodiny a přátel, kteří vzpomínají na legendární osobnost, kterou Dědek bezpochyby byl. V pořadu účinkují Michal Šindelář, Jaroslav Šindelář, Ladislav Vostárek, Milan Špalek, Milan Broum, Karel Novák, Petr Šťastný, Wojttech Říha, Lukáš Pavlík a David Koller. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

I když budu počítat všechny koncertní ukázky, tedy nejen z té výroční akce v Plzni, ale i ty archivní s Dědkem, nedá to dohromady ani polovinu stopáže. Je to normální hudební dokument, žádný koncert. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2021. -------- Výborně, typ pořadu i rok výroby opraven, pochvala udělena 6. 9. 2023. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dědkův kluk má charisma a pro mě je sympatickej už tím, že vypadá trochu jako Matt Smith z Theocracy. Dalším plusem je vidět Špalka, jak umí stárnout. Problém je, že když moc neposloucháte bluesrock, začne vás ten dokument brzy otravovat, protože ukázky písniček jsou brutálně dlouhý. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem na ČT Art. Příjemně mě to překvapilo. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13247942765-muj-tata-dedek/ ()

sator 

všechny recenze uživatele

I když už je pár desítek let neposlouchám, hudební vkus se m diametrálně proměnil, v pubertě byli byli moje top :-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem si moc jistý, co od tohoto hudebního dokumentu čekat, ale výsledek mne mile překvapil. Nové verze písní s hvězdnými hosty mi přišly povedené, ať už ve studiu nebo na plzeňském náměstí naživo. Archivních ukázek samotného Katapultu bylo také dost, ale jelikož to byla pocta Dědkovi, tak se nebylo čemu divit. A těch 50 minut bylo tak akorát. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama