Reklama

Reklama

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka

  • Slovensko Jan Koller
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. Nejčastěji pak za Smetanovu Lhotu v Jižních Čechách. Nikdo by si tenkrát ani v tom nejodvážnějším snu nedovedl asi představit, že z kluka, který dává góly ve vísce o 300 obyvatelích, bude jednou postrach všech fotbalových obran a brankářů.

Honza se shodou náhod dokázal dostat do rezervního mužstva tehdejší Sparty Praha, protože byl v Praze na brigádě a neměl kde trénovat. Přes rezervu se zanedlouho dokázal prokousat do kabiny prvního mužstva, kde se to jen hemžilo hvězdami a reprezentanty. Honza se dokázal prosadit do sestavy a vstřelit své první ligové góly. Bylo to něco neuvěřitelného. Když se mu angažmá ve Spartě přestávalo dařit, odešel do Belgického Lokerenu. I tam dokázal zlomit nepřízeň osudu a nakonec přestoupil do nejslavnějšího belgického a královského klubu Anderlecht Brusel. Zde vyhrál 2 tituly. Poté následovala Borussia Dortmund a titul v Bundeslize. Více než dvoumetrový obr se dokázal dostat až na vrchol. Střílel góly na mistrovství Evropy i světa a vyhrával tituly. Příběh Honzy Kollera není jen příběhem člověka, který to nevzdal i když mu nikdo nevěřil. Je to také příběh pro každého chlapce, který dnes hraje na vesnici fotbal. Příběh o tom, že pohádky se dějí a vždycky musí být motivace jít dál. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom chtěli poukázat na nějakého obyčejného fotbalistu, který dokázal neobyčejné věci, Honza Koller je toho jasným příkladem. Kluk, který od mala miloval fotbal a šel si za svým snem. Jak se z pracovníka JZD a řidiče traktoru, který hraje fotbal za malou neznámou vesničku, stane velký profesionál a nejlepší střelec nároďáku. Honza v dokumentu putuje po celé Evropě, kde kdysi všude hrával a setkává se starými známými a vzpomínají na staré a úspěšné časy. Chvílema je to i hodně dojemný, flashbacky na Euro 2004 vždy potěší, ale někdy je to zase i smutný a šlo vidět, že Honza má na krajíčku. I když jsem měl proti němu někdy výhrady, má můj obrovskej respekt. Člověk, který nezapomněl na to, odkud pochází, který miluje svou rodinu a ves, kde dodnes hraje fotbal. To je Jan Koller. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, co si budeme povídat, ale krásný. Český Honza měl zajímavou kariéru, tak proč to nezdokumentovat a nepodělit se o to s ostatními. Už jen kvůli tomu, že byl obyčejný a zůstal obyčejný, s nohama na zemi. Dobře natočené, se spoustou materiálů a zajímavých rozhovorů. Díky, rád jsem si s emocemi zavzpomínal na kus úspěšné historie našeho fotbalu a čahouna ze Smetanovy Lhoty, poctivého a pracovitého kluka, co obětoval fotbalu všechno. ()

Reklama

joshula 

všechny recenze uživatele

Zásadní zlom, jak se dostal do Sparty není ani zde tak zdaleka popsán, jak by si zasloužil a vlastně jen je letmo zmíněn. V neposlední řadě, je dokument dělaný tak, aby i z nepřátel byly přátelé a žádné špatné období nebo spory v jeho kariéře se ve filmy zbytečně neřeší. Jak už zde bylo několikrát zmíněné. Je to pohled na úspěšné časy českého fotbalu pohledem jedno z aktérů... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

...a tak jsem je poslal do p*dele! Péťa Mach, Sigi, Kouba, Čermák (ODS)....😅. Oteklý Siegl to teď hraje do autu, ale hajzl v tomhle byl...za 3 roky řvali na Letné v LM Siegl ven 🤷🙂. Ja si tu devadesátkovou žumpu pamatuju. Jo stará ACS, to není jako teď za Daniela 😅. Jinak příjemné vzpomínání na totálně jedinečnou kariéru pana střelce 👍. 77%. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh o tom jak se obyčejný Jenda stal Králem Honzou a to nejenom málem. Musím přiznat že jsem měl kolikrát slzy na krajíčku z Honzovi kariéry která byla plná silných momentů. Moc mě těší, že Jan Koller je opravdu stále obyčejný kluk z vesnice jako před startem své bohaté kariéry. Bravo Honzo!!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)
  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)

Reklama

Reklama