Reklama

Reklama

Radůza a osud Anity Garibaldi

(koncert)
všechny plakáty
Hudební
Česko, 2018, 69 min

Obsahy(1)

Umělecké koncertní zpracování životního příběhu mladé manželky italského vlasteneckého vůdce... Nezaměnitelná zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka Radůza ve svém hudebně dramatickém díle odhaluje život a osud Anity Garibaldi, která je v Latinské Americe a v Itálii velmi populární hrdinkou. Radůza ve spolupráci se SOČR vytvořila melodrama o velké lásce mladé dívky a slavného hrdiny vyjádřené tancem, recitací a hlavně hudbou. Během koncertu tak odezněly její písničky, samostatně i s doprovodem orchestru, ale i čistě orchestrální části. Mluvené slovo měl na starosti Miloš Stránský. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Umělecké dílo, které mě emocionálně dostalo. Nádherná hudba, krásný přednes pana Stránského a taneční dokreslení. Radůzu mám ráda od prvopočátku její hudební kariréry, je to originální a silná osobnost, která mě zaujala svou písničkovou tvorbou. Mám velkou radost z toho, kam až se dokázala posunout a vytvořit takto kompletní umělecké představení. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ač mám Radůzu rád, tohle mě vůbec neoslovilo. Spojení orchestru s mluveným přednesem Milošem Stránského mělo svoje opodstatnění a fungovalo, ale ta rádoby pseudoumělecká taneční část byla hrůzostrašná. Navíc ti tři protagonisté byli toporní a svými "baletními" vložkami celý koncert akorát tak prznili. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Radúza si stále klade laťku výše a výše a pořád ji úspěšně přeskakuje. Koncertní zpracování životního příběhu Anity Garibaldi je strhujícím představením, na kterém má samozřejmě lví podíl (hudba, dramatizace a vlastně celý projekt0. Ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu uskutečniila v roce 2018 unikátní představení, které bylo nyní uvedeno v televizní premiéře. Zuzana Navarová měla kdysi pravdu, že "tahle holka" má ohromný talent a nenápadně ji "dokopala" i ke studiu skladby na konzervatoři. A výsledky sklízíme neustále a věřím, že to tak bude i nadále. Více v mém deníčku včetně zajímavých odkazů. ()

Reklama

Reklama