Reklama

Reklama

Branické hospody

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2020

Účinkují:

Lou Fanánek Hagen (moderátor), Tomáš Doležal (moderátor)

Recenze (3)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si prečítal na jednom internetovom portály, že: "Branické hospody jsou živoucí pamětí této pražské čtvrti a její duší. Jsou svébytným světem, který je uzavřený sám pro sebe. Jejich štamgasti nejsou moc ochotní mezi sebe pouštět nově příchozí. Znají se mezi sebou křestními jmény a hlavně přezdívkami, které pomáhají zorientovat se, s čím jejich nositel může svým bližním pomoci.". Zaujímavé. Aj preto som si pozrel desať dielný video cyklus o braníckych výčapoch, aby som do tohto sveta prenikol trocha viacej. Výbornými sprievodcami mi boli Lou Fanánek Hagen a Ing. Magor Doležal, členovia pražskej pub punkovej hudobnej skupiny Tři Sestry. **** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to srdcovka, ani ne tak tvorba skupiny samotné, která je krapet mimo mé oblíbené styly (až na pár fakt dobrých fláků), ale protože jsem třeba znal Sahulu díky jeho přítelkyni, která se mnou dělala v reklamní agentuře (co asi Lenka dneska dělá?) a protože - ač jsem Modřaňák - je prostě tenhle branický fenomén, ehm fenoménem. Vůbec jsem netušil, že Tři sestry vlastně vznikly dole ve starých Hodkovičkách, kde kurnik nezbylo kromě té Bartolomějovy kapličky a nárožní sošky černého koně nic, lautr nic, herdek, dokonce - jak říká Magor - ani ta hospoda, a že chodili do školy nahoře na Jitřní, kolem které chodím co chvíla (a kolem baráků, kde někteří členové jako děcka bydleli). On tenhle na zatím deset dílů rozdělený dokument je vlastně hrozně smutný - v Hodkovičkách byly hned tři hospody (!) vedle sebe, teď je tam prd (teda kromě té smíchovské náplavy), v horních Hodkovičkách taky nic nezbylo, a ostatně ani v tom samotném Braníku žádná sláva (čest výjimkám jako ABC, Jezerka nebo U Báby (i když to už je podle mne Podolí, všechno kolem Jeremenkový). Ta Akropole je úlitba sponzorům, bo vinohradský hipsterský koncept jako branickou hospodu neberu, a tak nějak bych ocenil díly věnované taky Kulovně, Dobešce (kurnik chlapi !), a klidně i Ganymedu, Trezoru nebo dnes zluxusnělým Dvěma kaštanům, taky zmínka o Zemském pivovaru by mě potěšila, tam jsem chodil moc rád a ty jejich pivní slavnosti! A kde je kurnik šopa díl věnovaný jen a jen Staré sokolovně, dnešní baště Tří sester? A kde je jejich - moje milovaná - přifařená hospoda v Kazíně? (Jasně, že U Kubíčků, s jejich dokonalým bůčkem.) Come on, chce to další díly. :-) ()

Jeza07 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a užitečný dokument o hospodách na Bráníku v Praze a jiných míst, které tak nějak souvisí s kapelou Tři Sestry. Provází nás zde Lou Fanánek Hagen a Tomáš Doležal alias Ing. Magor. Dávám tomu 5 hvězd za to, že je to klidná záležitost na jeden večer. ()

Reklama

Reklama