Reklama

Reklama

Snivokraj

  • USA Slumberland (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Nemo (Marlow Barkley) s pomocí velkého stvoření, napůl muže a napůl netvora, cestuje do mystické země ve svých snech, aby hledala svého zmizelého otce. (TommyZR)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (114)

Olík 

všechny recenze uživatele

Netflix mile překvapil. Rodinné mysteriózní dobrodružství, kde je jak příběh tak vizuál na vysoké úrovni. Mix Petra Pana, Pirátů z Karibiku, Letopisů Narnie, Imaginária a kdo ví čeho ještě, z kterého jsou  cítit zkušenosti Francis Lawrence s fantasy tématem i dostatek budgetu pro jejich realizaci. Akorát se musím ptát, zda budou za dvacet let dnešní děti na podobné snímky vzpomínat, tak jako my na dejme tomu Nekonečný příběh….ale to už bych chtěl asi hodně. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chtěl jsem být tolerantní a přejít to jako blbinu pro děcka, ale pak jsem se podíval na jméno režiséra, a co má v budoucnu dělat za projekty, a ne – takhle fakt ne. V krátké době Netflix vydal další fantasy, a opět je to ošklivé (jak CGI, tak kostýmy, tak design), bez duše i srdíčka (film je bolestivě umělý a silné téma ztráty rodiče absolutně neprobouzí jakékoli emoce), s mizernými hereckými výkony (osobně nenávidím i pitvořícího se Deppa, takže tady to Momoa coby jeho klon fakt nemohl vyhrát), navíc to vykrádá zhruba milion lepších děl (Sandman, Řada nešťastných příhod, Počátek) a aby toho nebylo málo, tak to má opět dvě hodiny. Nejlepší na celém filmu je tak už klasicky Kyle Chandler, který jako obvykle dostal asi pět minut screen timu. Něco mi říká, že pro Lawrence jsou časy Constantinea a Já, legenda nenávratně pryč. 4/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer som ani nedopozeral, takže ani neviem, prečo som si to pustil. Tentokrát sa mi to ale vyplatilo. Dostal som nádhernú variáciu na Petra Pana okoreneného nejakými prvkami z Nočnej mory (aj keď tvorcovia Nočnej mory sa najskôr inšpirovali pôvodnou predlohou tohto filmu). Hneď od začiatku si ma získali postavy a hltal som dobrodružstvá neskutočne roztomilej ústrednej hrdinky a jej vtipného parťáka v rôznych snoch. Áno, je to predvídateľné a minimálne v polovici filmu budete vedieť odhadnúť ako jednotlivé línie vyústia a kto je vlastne kto. Ale ktoré rozprávky predvídateľné nie sú? Hlavné je, že postavy fungujú dokonale, vrátane rôznych komických figúriek. Humor nie je trápny a v niektorých momentoch film aj zvážnie. Finále je dokonalý doják, ktorý na mňa fungoval bezchybne. Snáď len na všetkej tej akcii ma štvalo, že pôsobí klaustrofobicky, jak keby ju komplet natočili v štúdiu pred zeleným plátnom. Takže to vyzerá tak, že postavy stoja v strede a uhýbajú sa všemožným predmetom, ale ani na chvíľu som nemal o hercov strach. Po akčnej stránke mi tu proste chýbal aspoň jeden vau efekt. Aspoňže CGI je špičkové a vizuál pekný. Takže celkovo je to veľmi vydarený žánrový mix s dobre funkčným zaujímavým fikčným svetom. 8/10. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Snivokraj je přesně ten typ filmu, který je nejideálnější z paměti dostat nejrychleji možným způsobem. Svět s potenciálem je totiž spláchnut ve vizuálně kýčovitém podání, s tvůrcem za kamerou, který umí, ale tady jde proti sám sobě a především zápletkou, která v průběhu popírá sám sebe a opět vyvolává pocit, že Netflix ještě nezačal najímat dramaturgy ve velkém. Pár světlých momentů, které dokonce koketují alespoň s polovičním naplněním potenciálu, sami o sobě tento film nezachrání.... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Snivokraj mě vůbec, ale vůbec nebavil. Nelíbil se mi příběh, který je šíleně nudný a takový zvláštní, nelíbil se mi příliš umělý, až vyloženě škaredý vizuál, herecké výkony jsou přímo otřesné, emoce se rovnají nule, stopáž o délce téměř dvou hodin mi přišla jako nekonečná. Tu jednu hvězdu dávám čistě jen za hudbu, což je snad jediná věc, která se povedla. 2/10. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada) od 9. novembra 2020 do 5. februára 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama