Reklama

Reklama

Faruk je sirotek, který žije se svou nemocnou babičkou na zchátralém sarajevském předměstí Alipašino Polje, kde celé dny shání šrot a páchá drobné zločiny. Jednoho dne se seznámí s nesmělou dospívající dívkou Monou, která pochází z politicky vlivné a bohaté rodiny. Mona sní o tom, že unikne z přehnaně toxického prostředí svého domova, a tak hledá útočiště u Faruka, chlapce z úplně jiného světa, než je ten její. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Základ filmu výborný, prostredie skvelé, postavy zaujímavé, no bohužiaľ scenár a komplexné spracovanie príbehu bolo veľmi biedne a nevýrazné. Je to obrovská škoda, lebo to malo v sebe obrovský potenciál, no napokon sa prekvapenie nekonalo a Tabija pôsobila väčšinou dosť priemerne, miestami dokonca až podpriemerne. A pritom tam bolo toľko toho, na čom sa dala postaviť vynikajúca dráma s príznačnou atmosférou rozdrobenej Bosny. A nič z toho, resp. max. 2* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně to bezpochyby táhne neokoukané prostředí současného Sarajeva, které jako kdyby částečně vypadlo někdy z období českých devadesátek, ale krom toho zde lze sledovat i další kulturní vlivy. Vidět potagované ryze komunistické paneláky a zároveň do toho poslouchat halekání z mešit pro mě bylo docela kuriózním zážitkem ngl. Zaujaly mě i postavy, zejména Mona v podání Sumejy Dardagan působí velmi sympaticky. I když se ale jedná ve své podstatě o love story dvou obdobně nešťastných lidí z diametrálně odlišných světů, té romance tam bylo pomálu a jako sociální drama je to zase takové dost nejasné a v konečném důsledku i docela nevýrazné. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama