Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (2)

Loď (2022) (E01) 

Za tímhle fakt stojí tvůrci seriálu Dark? Já teda byl kamarádem předem připraven na to, že nemám úplně očekávat Dark, ale tohle... Buď se snaží prorazit do mainstreamu (čemuž by odpovídal i song v intru, u kterého opravdu nechápu, co tam dělá... když si vzpomenu na intro z Dark, mám z něj husinu ještě teď) nebo jim někdo nepovolil na to jít podobně jako předtím, jinak si nedokážu vysvětlit, jak mohla být tahle hodina tak nudná, mdlá, s minimem čehokoli zajímavého nebo funkčně mysteriózního a plná nezajímavých postav, jejichž osudy jsou mi zatím tak lhostejné, že mám až strach, že až si příští týden pustím další díl, budu mít pocit, jako bych ty lidi viděl poprvé. Navíc už teď mám pocit, že to bude celé co nejvíc protahované a to jsem zatím viděl jen pilotní díl, který by mě měl navnadit ze všech nejvíc! No nevím, většinou jsem rád, když se atmosféra vyvíjí pomalu, ale tady jsem si s tím seriálem zatím vůbec nesedl. Třeba to druhý díl zachrání víc... Je to ale aspoň slušně natočené, když už nic jiného. Slabé 2* ()

Kluk (2022) (E02) 

Má to lepší atmosféru jako minule, ale jinak z toho mám úplně stejné pocity. Všechno a všichni se tu sice tváří tajemněji jak hrad v Karpatech, ale celé to jen chodí okolo horké kaše, objevují se další a další záhady, které se ale za ty dvě epizody neposunuly ani o píď a poslední scéna jen ukazuje, že se vše bude protahovat něčím, co je dost pravděpodobně jen navíc. Taky se mi potvrdilo, co jsem psal v komentáři k pilotu, jelikož když jsem si to pustil, opravdu jsem úplně zapomněl, kdo je kdo, jen teda kapitána jsem si pamatoval, což jasně značí, že je tam jako jediný nějak zajímavý. Jen kvůli němu na to ale dál koukat nehodlám, když mě ostatní postavy absolutně nezajímají a celá ta záhada je mi vlastně ukradená. Trávit u toho další hodinu, ne-li hodiny, vnímám prostě jako ztrátu času. 2* ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama