Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích služby je to hlavní téma a diváci v desítkách zemí po celém světě 1899 vyslali na vrchol žebříčku sledovanosti. V první trojici se pak asi čtyři dny po premiéře drží prakticky všude, kde je Netflix dostupný.

Je to překvapivá zpráva? Jak se to vezme. Existuje jen minimum titulů, které nemají žádné větší herecké hvězdy, nezpracovávají známou předlohu nebo nespadají do zavedené franšízy, a zároveň se jim podařilo něco podobného. 1899 je navíc původem německý seriál, prakticky ho nelze sledovat bez titulků a má poměrně depresivní, velice složitou zápletku. Přesto je nicméně všem jasné, jak se mu to podařilo.

Je to díky sci-fi Dark, za nímž stojí stejní tvůrci Baran bo Odar a Jantje Friese. Ponurý thriller o cestování v čase se před pěti lety zjevil jako blesk z čistého nebe a lidé se k němu dostávali postupně. Slova o jednom z nejlepších televizních počinů posledních let ale fungovala, a většina diváků chtěla po dokoukání Dark víc něčeho podobného. 1899 přesně to nabízí. Recenze sice zatím nejsou tak pozitivní, jako u staršího počinu, potenciál je ale stále velký a oficiální schválení druhé řady je nejspíš jen otázka času. Tvůrci mají opět předpřipravené plány na celkově tři.

(ve spolupráci s CzechCrunch)

Reklama

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

včera

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Reklama

Reklama