Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o hledání ducha neboli espritu Divadla Petra Bezruče, které je už tři čtvrtě století fenoménem Ostravy... Divadlo Petra Bezruče patří k umělecky nejvýraznějším divadlům v České republice, což potvrzuje řada ocenění, názory kritiků i ohlasy diváků. Velký dokument režiséra Miroslava Janka o Divadle Petra Bezruče, které v roce 2020 oslavilo 75. výročí své profesionální umělecké činnosti, nabídne pohled do zákulisí divadelní scény a prostřednictvím pamětníků a archivů se ohlédne za jeho minulostí v kontextu doby. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Svižně a docela vtipně natočený dokument o historii a současnosti Divadla Petra Bezruče v Ostravě (kde začínal i tatínek Norberta Lichého), dobře provázaný s nalezenou fotodokumentací i některými dochovanými videi. Vyprávění starších účastníků a pamětníků navíc působí civilně a nestrojeně. Jen - samozřejmě - začne po čase zvolený způsob prezentace, protože se stále opakuje, poněkud nudit, a ke konci mám pocit, že trochu došla témata. Třeba zrovna bez informace o tom, kteří dva herci v průběhu těch dlouhých desetiletí zemřeli na jevišti, bych klidně oželel. A co mne také zamrzelo, že se vlastně ani slovo neřeklo k samotné osobě Petra Bezruče, po kterém je divadlo pojmenováno. ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o divadle, které nemám šanci vidět naživo tak často, jak bych chtěla. Vždycky mám radost, když se do dokumentu vejde i trocha humoru a má nějaké originální vyprávění. Janek se uměl na ostravské divadelníky skvěle naladit. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Mimořádně zdařilý dokument, v němž se snoubí vzpomínky na minulost s úryvky ze současných a nedávných inscenací. Vzpomínky a projevy herců, hudebníků a dalších jsou neseny na vlně typické pro ducha DPB. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama