Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zhang Ziyi opět ve válce

Zhang Ziyi opět ve válce

07.09.2010 Autor Cervenak
Čínskou legendu o Mulan, jejíž první veršovaný záznam pochází už z 6. století, dobře známe i u nás díky jedné z posledních klasicky animovaných disneyovek. Loni se Mulan vrátila v čínském velkofilmu Hua Mulan, ve kterém hrdinku ztvárnila půvabná Wei Zhao. To ale nebyla definitivní verze. Příběh o dívce, která namísto svého nemocného otce v přestrojení nastoupila do armády, získala si lásku mladého generála a pomohla Číňanům porazit kruté nájezdníky, bude námětem dalšího hraného filmu. Bude sice natočen v angličtině, ale vznikne v Číně (konkrétně v Hengdian World Studios poblíž Pekingu) a s čínskými herci v hlavních rolích. V jejich čele stane naše stará známá Zhang Ziyi, která už má s historickými kostýmy a mácháním meči bohaté zkušenosti. Zajímavá je osoba režiséra – bude jím akční veterán Jan de Bont, kterému poslední dobou zkrachovalo hned několik chystaných projektů. Snad to tentokrát klapne – film sice nemá za sebou žádné velké hollywoodské studio, ale předprodukční práce jsou už v plném proudu, první klapka padne na podzim a konec natáčení je stanoven na leden 2011.

Reklama

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Godzilla má nového spojence

Godzilla má nového spojence

12.06.2017

Studio Warner Bros. nebuduje jen comicsový vesmír od DC, do kterého právě přibyla Wonder Woman, ale také „monstrvesmír" s Godzillou a King Kongem. Oba ikoničtí hromotluci mají za sebou první film … (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

31.12.2009

Stejně jako jiní asijští režiséři, kteří se prosadili spíš dramaty (Zhang Yimou či Ang Lee), i Wong Kar-wai (foto) si chce vyzkoušet film s větší porcí akce. Pro něj to ale nebude první setkání s… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Prequel Tygra a draka?

Prequel Tygra a draka?

08.12.2005

Režisér Ang Lee má na svém kontě mnoho úspěšných a vysoce ceněných filmů. Nejvíce ceněným zřejmě zůstane 4-Oscarové dílo Tygr a drak. Nyní sám Lee uvažuje nad tím, že by stvořil jeho pokračování.… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

včera

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Reklama

Reklama