Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho život), pětinásobný vítěz ceny Emmy - Jeff Beal (Dům z karet), držitelka ceny Grammy Nan Schwartz (Pošťák) a mnozí další. Kromě lekcí masterclass a workshopů hvězdných skladatelů zahrnoval letošní summit také jedinečné akce jako Showcase nadaných skladatelů či recording workshop ve studiu Českého rozhlasu.

Letošní ročník již tradičně zahájil koncert v Obecním domě, na kterém hollywoodští skladatelé představili své nejznámější skladby. Jejich hudbu, v podání Českého národního symfonického orchestru, doprovázely unikátní ukázky z filmů a videoher, které byly jen pro tuto příležitost vytvořeny pomocí umělé inteligence. O režii koncertu se postaral člen organizačního týmu Soundsgate, Jiří Andrle. Na koncertě také převzal cenu vítěz letošní skladatelské soutěže OSA Michal Worek. Do soutěže, jejíž zadání vytvořil Matthew Hearon-Smith z Paramount, se zapojilo více než 120 účastníků z 15 zemí. Ceny ČSFD Awards za celoživotní přínos v audiovizi převzali skladatelé Conrad Pope a Christopher Young z rukou zakladatele ČSFD Martina Pomothyho, hollywoodského skladatele českého původu Elii Cmírala a marketingového ředitele Composers Summit Prague Jakuba Kouřila.

Neméně důležitou událostí summitu byl i Showcase nadaných skladatelů, který proběhl ve studiu Českého národního symfonického orchestru v Hostivaři. Na akci se představili talentovaní skladatelé mezinárodnímu publiku, v němž usedli také zástupci společností z Paramountu, ze Sony Interactive Entertainment, Radish Music, zakladatel MUSEXPO Sat Bisla, hudební supervizor a skladatel Mason Cooper a další významní producenti a hollywoodští skladatelé.

Nedílnou součástí programu byli masterclasses a workshopy hvězdných skladatelů, na kterých hodnotili práce akreditovaných účastníků a dávali jim zpětnou vazbu, vysvětlovali své tvůrčí postupy či debatovali s účastníky. Nevšedním zážitkem byl také recording workshop v Českém rozhlase, který vedli Conrad Pope a Chris Egan, kteří účastníky provedli celým procesem práce s orchestrem.

“Composers Summit Prague je vždy důležitým místem setkávání skladatelů. Na necelý týden se zde sešli skladatelé z ČR, Hollywoodu a z mnoha dalších míst, aby zde společně trávili čas, navazovali přátelství, debatovali a vymýšleli spolupráce. To je jeden z aspektů summitu, který oceňují nejen tuzemští, ale také hollywoodští skladatelé, kteří se na summit opakovaně vracejí,” vysvětlil jeden z organizátorů Alexandr Smutný.

Reklama

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023 Reklama

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

včera

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama