Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Movieng Music 2011

Movieng Music 2011

25.11.2011
První ročník festivalu Movieng Music 2011 zakládá tradici nového festivalu úzce zaměřeného na velmi důležitou součást filmové tvorby – filmovou hudbu. Inspirací byl především jediný obdobně úzce zaměřený festival v belgickém Gentu, rostoucí popularita filmové hudby, ale i úspěšné fungování festivalu zaměřených na kameramany (Camerimage, Ostrava Kamera Oko). První ročník nabídne 232 celovečerních filmů, desítku krátkých filmů, live koncerty k němým filmům a workshopy i setkání s významnými osobnostmi. K vrcholům festivalu bude rozhodně patřit světová premiéra hudebního projektu Gary Lucase "Monster from the ID" a filmově-hudebního projektu Moravských madrigalistů (25.11. - 20:00), česká festivalová premiéra nonverbálních filmů (Decasia, Chronos, Laya Project, Fascinating Nature), speciální uvedení polského filmu Černý čtvrtek, live koncerty skupin Agon, Dva, Plastic Swans, Kwartet Jorgi, Gary Lucas, Karel Loula, Masterclass s Mirou Jankem (27.11. v 11:00) a především česká premiéra dokumentu Jan Pavel II. (27.11. - 14:00). Letos připomeneme také dvě velké osobnosti filmové hudby – Nino Rota a Jan Klusák. Příští rok se festival bude věnovat nejenom filmové, ale i divadelní hudbě a současně mít svoji unikátní soutěž Hudebních klipů. Podrobný program i bližší informace o festivalu najdete na www.moviengmusic.cz.

Reklama

Související novinky

MittelCinemaFest 2019 začíná

MittelCinemaFest 2019 začíná

27.11.2019

Středoevropský festival italského filmu v Česku již po sedmé představí to nejzajímavější, co aktuálně italský filmový průmysl nabízí. Od 28. 11. do 9. 12. si MittelCinemaFest 2019 užijí i diváci v… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama