Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015. Každoročně vznikne v Argentině celá řada zajímavých a kvalitních filmových titulů. Mnohé z nich se pyšní významnými oceněními ze světových festivalů i Oscary za nejlepší filmy. Po úspěchu prvních tří ročníků festival opět připravuje pro diváky to nejlepší ze současné argentinské kinematografie.

 

Na festivalu se celkem představí 12 filmů. Ústředním tématem je snaha hlavních hrdinů zvrátit nepřízeň osudu ve svůj prospěch. Velice zdařile o tom vypovídá hned příběh zahajovacího filmu Na útěku režiséra a scénáristy Diega Lermana, postava Tita ve filmu Černý kocour či hrdina přezdívaný Medvěd ve snímku Červený medvěd. Novinkou festivalu je projekce filmu ve 3D s názvem Hurá na fotbal. Jedná se o první animovaný film, oscarem oceněného režiséra Juana José Campanelli. Není náhoda, že autor přirozeně sáhl po jednom z téma, které je srdeční záležitostí snad každého Argentince a tím je fotbal.


Také, jak je již tradicí filmové přehlídky, je i letos zařazena retrospektiva současného filmového tvůrce, jímž je režisérka a scénáristka s vášní pro mezilidské vztahy Celina Murga. Je výraznou postavou argentinské filmové produkce a její filmy zaslouženě vyhrávají ceny na mezinárodních festivalech. Díla Ana a ti druzí, Sami doma, stejně také Třetí břeh si našla oblibu nejen u diváků, ale jsou vysoce hodnocená i filmovými kritiky, jak v Argentině, tak v zahraničí.


Při slavnostním zahájení 15.10. se diváci mohou těšit na ukázku argentinského tanga v Pasáži Paláce Lucerna. Po filmu je pro návštěvníky v kavárně Lucerna připraven koncert argentinské hudby, představí se Juan Carlos Vivas (kytarista a zpěvák), Marek Štefan (bandoneón), Andres Ibarburu (violoncelo a kontrabas). V rámci doprovodného programu festivalu proběhne v kavárně Lucerna v neděli 18.10. tradiční argentinská tančírna milonga a v pátek 16.10. od 17:30 je pro návštěvníky festivalu v kavárně Lucerna připravena přednáška o rituálu pití maté s degustací tohoto typického jihoamerického nápoje. Bližší informace a program festivalu najdete na stránce www.cineargentino.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama