Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Celodenní „trailer“ festivalu filmové hudby

Celodenní „trailer“ festivalu filmové hudby

21.05.2016

Filmová hudba má výrazný podíl na celkovém diváckém zážitku, beze slov umocňuje děj, probouzí emoce, mnohdy žije v paměti déle než samotný příběh... Unikátní oslavou filmové hudby všech žánrů a forem je nový Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady, první a jediný svého druhu v České republice. Veřejnosti se poprvé představí v sobotu 27. srpna celodenní „ochutnávkou", předznamenávající oficiální 1. ročník, který se uskuteční koncem srpna příštího roku. Sobotní program s aktivitami pro celou rodinu vyvrcholí velkolepým koncertem filmové hudby pod poděbradským zámkem na břehu Labe.


Nový rodinný festival SOUNDTRACK Poděbrady je jedinečný nejen zaměřením na filmovou hudbu, ale také orientací na nové formy, multimédia, nejmodernější technologie, proměňující pasivní poslech v interaktivní zážitek. Festivalový program cílí na návštěvníky všech generací – od dětí přes teenagery až po „zralé" publikum. Za originálním konceptem stojí zkušený produkční tým kolem Michala Dvořáka (vizitkou je například realizace úspěšných projektů Lucie 2014 a Vivaldianno – Město Zrcadel, Michal Dvořák je mimo jiné autorem hudby k filmům Amerika, Zapomenuté světlo nebo Báječná léta pod psa). „Filmovou hudbu považuji za nejkrásnější hudební dobrodružství, rádi bychom ji uváděli v netradičních nových formách a zajímavých prostorech uvnitř i pod širým nebem. V Poděbradech jsme našli ideální zázemí. Věříme, že festivalem bude žít celé město," říká Michal Dvořák, ředitel a iniciátor Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady.


Festivalový „trailer" v sobotu 27. srpna organizátoři označují za propagační, informační a testovací akci. „Rádi bychom veřejnosti ukázali, jak by měl vypadat první ročník v roce 2017. Na své si přijdou návštěvníci z širokého okolí i domácí. Na odpoledne plné zábavy pro celou rodinu naváže večerní koncert v režii Michala Cabana, ve kterém Soundtrack Orchestra, sestavený speciálně pro tuto příležitost, doprovodí přední české interprety," upřesňuje Michal Dvořák. Vstup bude zdarma, do prodeje půjde pouze část vstupenek na místa do uzavřeného prostoru bezprostředně pod hudební scénou. Partnery Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady jsou město Poděbrady a Středočeský kraj. Mediální partneři: Česká televize, Český rozhlas, ČSFD.cz, Seznam.cz. Více informací ZDE.

Reklama

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama