Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu za rok 2015. Do Zlína tak opět přijeli odborníci, kteří mají k propagaci filmů co říct. Expertka na sociální sítě Eliška Vyhnánková prozradila, jak si právě na sociálních sítích najít cílovou skupinu a jak s ní následně pracovat. Na závěr podotkla, že dobré kampaně nemusí být nutně ty podle nejnovějších trendů. Ředitel kino a digitální distribuce Bontonfilmu Ondřej Kulhánek popsal proces od natočení filmů po jeho uvedení do kin. Ukázal také konkrétní případy jejich distribuce.

 

Autor cestovatelských filmů Dan Přibáň s jeho kolegou producentem Jiřím Konečným z Endorfilmu nepovídali jen o tom, jak cesty žlutými trabanty napříč kontinenty dokumentovali. Mluvili také o cestě dnes už oblíbených snímků na stříbrná plátna. Michal Gaja z Golden Apple Cinema prozradil, jak se vybírají filmy, které v kině poběží, jak odhaduje jejich úspěšnost, co kinu vlastně vydělává a prozradil i pár věcí, co na diváky v kinech čeká v příštích měsících i letech. Před vyhlášením vítězné kampaně proběhla diskuze se zakladatelem ČSFD.cz Martinem Pomothym. Návštěvníci tak měli možnost zeptat se na cokoliv, ať už se to týkalo filmové databáze nebo filmů samotných.

 

O vítězi rozhodli odborníci na filmový marketing a jemu příbuzné obory - autor loňské vítězné kampaně Róbert Slovák, zástupkyně ČSFD.cz Barbora Pospíšilová, pedagog z FAMU Tomáš Flisník, za asociaci komunikačních agentur Martin Tošenovský a Petr Dostál z řad studentů. Porota se po prezentacích všech filmů usnesla, že nejlepší kampaň měl film Gangster Ka. Porazila tak režijní debut Vojty Kotka Padesátku, snímek ze světa motorkářů Burácení a kampaň k dokumentu Filmový dobrodruh Karel Zeman, která se hodila i do celkového programu letošního ročníku festivalu. Duhovou kuličku pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve spolupráci se Zlín Film Festivalem. Celý projekt zaštiťuje Asociace komunikačních agentur.

Reklama

Související novinky

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

27.02.2024 Reklama

Ve středu 28. 2. vypukne 18. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů Pragueshorts Film Festival, organizovaného každoročně pod hlavičkou MFF Karlovy Vary. Na ty nejlepší krátké filmy z Česka i… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

včera

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Reklama

Reklama