foto

Jiří Konečný

Biografie

Vystudoval VŠE Praha (Katedra mezinárodního obchodu) a na pražské FAMU absolvoval Katedru produkce. Založil vlastní produkční společnost ENDORFILM. V roli producenta je podepsán pod více než dvacítkou celovečerních hraných i dokumentárních filmů, které dohromady získaly přes padesát festivalových ocenění, čtyřikrát byly vybrány na Berlinale a čtyřikrát jako národní kandidáti na Oscara.

Výběr z producentské filmografie: Koza (2015, režie Ivan Ostrochovský), Aferim! (2015, režie Radu Jude, koproducent), Stále spolu (2014, režie Eva Tomanová), Trabantem až na konec světa (2014, režie Dan Přibáň), Eugéniové (2013, režie Pavel Štingl), Až do města Aš (2012, režie Iveta Grófová), Divadlo Svoboda (2011, režie Jakub Hejna), Nesvatbov (2010, režie Erika Hníková), Mám ráda nudný život (2009, režie Jan Gogola ml.), Ocas ještěrky (2009, režie Ivo Trajkov), Sestra (2008, režie Vít Pancíř), Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006, režie Pavel Göbl a Roman Švejda), Ženy pro měny (2004, režie Erika Hníková).

S režisérem Olmem Omerzu pracoval jako producent již na jeho debutu Příliš mladá noc (2012).

CinemArt

Producentská filmografie

Filmy

2021 Admin
2019 Amnestie
Staříci
2018 Všechno bude
2017 Out
Pátá loď
2015 Koza
Rodinný film
2012 Až do města Aš
Příliš mladá noc
2009 Ocas ještěrky
2008 Sestra
2006 Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
2003 Neděle (TV film)
Seance Fiction (studentský film)
2002 Radhošť

Dokumentární

2019 Ještě nekončíme
Trabantem tam a zase zpátky
Trabantem z Indie až domů (TV seriál)
Velká cesta domů (E14)
Velký čínský bratr (E13)
Jak divoký je Pákistán? (E12)
další epizody (14)
Začít znovu
Ztracený břeh
2018 Dobrý život sokola Bendy
Virus
2016 Richard Müller: Nepoznaný
Sezóna za vodou (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Trabantem do posledního dechu
Trabantem z Austrálie do Asie (TV seriál)
Spanilá jízda (E12)
V pasti (E11)
Z dílny do nemocnice (E10)
další epizody (12)
2014 Stále spolu
Trabantem Jižní Amerikou (TV seriál)
Až na konec světa (E12)
Devátá vlna (E11)
Přes hranice (E10)
další epizody (12)
Trabantem až na konec světa
2013 Eugéniové
Kateřina Šedá: Jak se dělá mýtus
Otázky pana Lásky
2012 Učedníci hudby (TV film)
2011 Divadlo Svoboda
2010 Nesvatbov
2009 Mám ráda nudný život
Přízrak svobody II
2008 Bye Bye Shanghai
2004 Ženy pro měny

Host

TV pořady

2020 27. Český lev (TV pořad)
Ceny české filmové kritiky 2019 (TV pořad)
2019 26. Český lev (TV pořad)
2018 Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky