Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu turné od února do dubna 2018 je celkem 23 měst v devíti zemích. Tato výjimečná akce se koná v pražské O2 aréně 28. 3. 2018, kde zazní hudba Hanse Zimmera, Jacoba Shei a Jashi Klebeho.

 

V roce 2006 změnila společnost BBC dokumentárním seriálem Zázračná planeta revolučním způsobem pohled na svět, ve kterém žijeme. O deset let později následuje Zázračná planeta II, dlouho očekávané pokračování tohoto velkolepého televizního portrétu naší planety. Společně se svými koproducenty BBC America, ZDF, Tencent a France Télèvisions se BBC opět podařilo nastavit nové standardy v oblasti dokumentárních filmů. Týmy kameramanů věnovaly natáčení Zázračné planety II tři roky. Kameramani celkem natočili 2089 hodin během 117 výletů ve 40 zemích a pořídili unikátní snímky naší Země a jejích obyvatel pomocí dronů, fotopastí, teleobjektivů, kamer pro záznam v šeru a vysokorychlostních kamer. Díky pokročilé technologii bylo možné zažít přírodu z úplně nového úhlu - blíž, detailněji a mnohem překvapivěji než kdykoliv předtím. Po prvním vysílání programu Zázračná planeta ve Velké Británii dosáhla BBC rekordních čísel sledovanosti jednotlivými klipy, které vyvolaly nesmírný zájem jak u televizních, tak i u online diváků. Živá koncertní verze nyní představí fascinující scény seriálu na obrovské obrazovce.


Nově sestavený filmový materiál, který BBC použila speciálně pro tuto show, zavede diváka do extrémních přírodních oblastí - na ostrovy, do pouští, do džungle a dokonce i do měst - které byly lidským očím dosud skryty. Zázračná planeta II - Live in Concert je poutavé spojení symfonického koncertu a přírodopisného filmu. Živá verze programu Zázračná planeta II s neobvyklými záběry natočená ve fascinujícím formátu 4K-Ultra-HD přináší divákům ještě bližší pohled do nových světů. Zázračná planeta II - Live in Concert spojuje optickou bohatost brilantní přírody a záběrů zvěře s koncertním zážitkem osmdesátičlenného symfonického orchestru. Přehlídka se tak stává vzrušující společenskou akcí a působivou vizuálním a hudebním putováním. Vstupenky můžete zakoupit ZDE.

Reklama

Související novinky

Ana de Armas, Vanessa Kirby a Sydney Sweeney v ráji

Ana de Armas, Vanessa Kirby a Sydney Sweeney v ráji

31.10.2023

Režijní veterán Ron Howard (Apollo 13, Rivalové, Třináct životů) už několikrát v kariéře dokázal, že si dokáže sehnat zatraceně hvězdné obsazení. Navíc má dobrý čuch na stavění herců do netradičních… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Billie Eilish nazpívá bondovský song

Billie Eilish nazpívá bondovský song

14.01.2020

Čekali jste, že o ústřední píseň nového Bonda se postará zpěvák typu Eda Sheerana, nebo snad některý z předchozích hudebníků jako Adele? Tak smůla. Tvůrci se totiž zcela nečekaně rozhodli pro… (více)

Hans Zimmer přebírá bondovské otěže

Hans Zimmer přebírá bondovské otěže

07.01.2020

Zbývají zhruba čtyři měsíce do premiéry, nová bondovka Není čas zemřít ale stejně ještě na poslední chvíli stíhá měnit tvůrce. Ne, nebojte, režisér Cary J. Fukunaga už naštěstí film dávno dotočil,… (více)

Nový film Christophera Nolana má název

Nový film Christophera Nolana má název

23.05.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) se toho až doteď příliš mnoho nevědělo. Párkrát na internet unikly spekulace o příběhu, ty se ale později ukázaly jako liché. Nyní ale máme… (více)

Duna našla skladatele

Duna našla skladatele

18.03.2019

Jako by těch důvodů k radosti z nové adaptace Duny od režiséra Denise Villeneuvea (Blade Runner 2049, Sicario) bylo málo, nyní snímek získal ještě navíc oscarového a globálně uznávaného skladatele… (více)

National Geographic: Symfonie našeho světa

National Geographic: Symfonie našeho světa

03.02.2019

NATIONAL GEOGRAPHIC: SYMFONIE NAŠEHO SVĚTA kombinuje úchvatné záběry divoké přírody zachycené pro National Geographic s jedinečnou symfonií a hudebními motivy skladatelů Austina Fraye a Andrewa… (více)

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

22.10.2018

Oscarový skladatel Hans Zimmer (Temný rytíř, Počátek) a Harold Faltermeyer (Top Gun, Tango a Cash) budou společně skládat hudbu k vysoce očekávanému pokračování Top Gun: Maverick. Pro Faltermeyera,… (více)

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

Hans Zimmer se vrací k DC

Hans Zimmer se vrací k DC

23.08.2018

Oscarový skladatel Hans Zimmer (Temný rytíř, Počátek) čerstvě potvrdil, že bude skládat hudbu k chystané Wonder Woman 1984 pro Warner Bros. Po třech letech se tak vrací ke komiksovým filmům od DC,… (více)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

včera

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

včera

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama