Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, není to dokonalý seriál, v některých dílech se chvilkami dostavila i nuda. Také tu chybělo, jak už zmínil kdosi přede mnou, povídání o spoustě "důležitých" druhů. Dá se tedy dát jiné než nejvyšší hodnocení? Ne, nedá. Jako celek je to naprosto parádní, famózní, dechberoucí. Když člověk pomyslí, kolik dní, týdnů, měsíců filmaři museli čekat trpělivě na některé záběry, aby je mohli představit světu, už za to mají můj bezmezný obdiv. A ty záběry pak skutečně stojí za to. Poznal jsem spoustu nových druhů, dozvěděl spoustu zajímavostí a faktů, co chtít víc? Navíc vypravěčské nadání páně Attenborougha je nezaměnitelné a nádherné. Tohle by mělo být povinné školní učivo! (HDrip, orig.) ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost s podmanivou atmosférou, nádhernými záběry, při kterých se tají dech, někdy i zastavuje, zároveň funguje jako zábavná i poutavá lekce biologie, hudební podmaz velice příjemný, tvůrci zaslouží veliké smeknutí klobouku za vše (čas, trpělivost, odvaha) a ode mne plný počet hvězdiček.. Krásné nahlédnutí do různých zemí a zajímavých koutů, do hloubky moří i oceánů, bylo mi potěšením a s radostí jsem hltala každý díl, jeden lepší než druhý, všechny úžasné.. ()

Jespe-film 

všechny recenze uživatele

Z míst, kde lesy slábnou a stářím šedivý, kde z korun stromů slyším chrapot a neochotu dál vyprávět, kde z úst deště cítím nářk a beznaděj. Právě odsud sleduji dokumentární cyklus Zázračná planeta - bosou Zemi tak, jak byla stvořena... Zemi, která v nekonečných paletách kreslí zkřehlými prsty své možná poslední portréty, naší hrdou matku, jejíž srdce však nikdy nepřestane bít... I nám, kteří na ni v bezbřehé ignoraci zapomínáme, odhaluje svou vrásčitou, ovšem nádhernou a stále živou tvář - a to díky triu Attenborough-Parker-Fothergill, před nimiž se hluboce klaním... Tento trojlístek nás provází těmi nejčistšími prameny, nejhlubšími oceány a nejmrazivějšími biotopy našich dávných teritorií... Nechá nás přičichnout si k vůni vlhkých pralesů, putuje s námi nekonečnou pouští a představuje nám v zeleň oděné světy... Odkrývá nám taje jeskyň a monumentálnosti hor... Zkrátka nám přesvědčivě ukazuje, jak je ta naše "elipsoida" krásná, křehká a nespoutaná....Už v předškolním věku jsem byl závislým na encyklopediích s tématikou přírody a postupem času se tento zájem přetransformoval do velké vášně, takže mi tento velkolepý cyklus nemohl ani náhodou uniknout... Dokumentární seriál doporučuji úplně všem (a lidem, kteří se stejně jako já zajímají o faunu pak obzvláště - tak unikátní záběry některých živočichů jste nikde jinde vidět nemohli - levhartem sněžným počínaje, migrujícími stády pakoňů konče... :)) Jedním slovem zážitek! ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Zázračná planeta po půlce shlédnutejch dílů je pro mě trošku zklamání. Jasně, hezky se na to kouká, některý záběry jsou fakt dechberoucí, hudba taky zaslouží pochvalu. Jenže na můj vkus je zatím každej díl na stejný brdo. Poměrně rychle se skáče od jednoho k druhýmu a furt je to o tom, jak to či ono vzniklo, co si to zvíře uloví a co uloví jeho. Čili dokument velmi pěknej, rád se podívám na zbytek dílů, ale průměrný hodnocení 95 %? To jste se, lidi, museli zbláznit. :-) ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama