Reklama

Reklama

Tyler Joseph

Tyler Joseph

nar. 01.12.1988 (35 let)
Columbus, Ohio, USA

Biografie

Tyler Joseph je americký hudebník z dvoučlenné skupiny Twenty One Pilots. Kromě zpěvu se věnuje také hraní na klavír, kytaru, baskytaru a ukulele. Druhým členem skupiny je Josh Dun, který hraje na bicí. Je ženatý s Jennou Black, které věnoval píseň „Tear Of My Life“.

Tyler vyrůstal v početné rodině se sestrou Madison a dvěma bratry Jayem a Zachem, který se rovněž věnuje zpěvu a můžeme ho slyšel i v jedné z písní Twenty One Pilots s názvem „Kitchen Sink“. Díky sportovně nadaným rodičům hrál Tyler od útlého věku basketbal a vyhrál i řadu soutěží. Basketbal mu dokonce mohl zajistit stipendium na vysoké, které však odmítl a začal se věnovat hudbě.

V roce 2009 tak založil skupinu Twenty One Pilots spolu s přáteli ze střední školy Nickem Thomasem a Chrisem Salihem. Se jménem skupiny přišel sám Tyler Joseph po přečtení knihy „Všichni moji synové“, kde hlavní hrdina pracuje jako výrobce letadel během druhé světové války a musí se vyrovnávat s faktem, že kvůli vadným součástkám u některých letadel, které i přesto nechal poslat do války, zemřelo jednadvacet pilotů.

Ihned v roce založení vydala kapela první album. V roce 2011 ze skupiny odešli Nick Thomas a Chris Salih, ale následně se připojil Josh Dun. V této dvoučlenné sestavě hrají dodnes. Ve stejném roce vydali druhé album „Regional At Best“. Přelomové bylo však třetí album „Vessel“ z roku 2013, se kterým prorazili v amerických hitparádách.

Celosvětovou známost jim zajistilo album „Blurryface“ z roku 2015, zejména pak píseň „Stressed Out“. Po odmlce vydala kapela v červenci 2018 další dvě písně „Jumpsuit“ a „Nico and the Niners“ z nového alba „Trench“.

František "Wh1t3W0lf" Vlk

Herec

Skladatel

Host

Reklama

Reklama