Reklama

Reklama

Thomas Beck

Thomas Beck

nar. 29.12.1909
New York City, New York, USA

zem. 23.09.1995 (85 let)
Miami Shores, Florida, USA

Biografie

Filmový herec Thomas Beck se narodil v New Yorku dne 29. 12. 1909. Byl absolventem Forest Park High School a měl dvě sestry. Tento nadmíru sympatický, dobře vypadající 185 cm. vysoký, ale i dobře hrající herec, nebyl dle mého názoru dostatečně pro film využitý. Hrát ve filmu začal až koncem 30. let.

Není o něm mnoho známo, ale i tak byl součástí 28 filmů. Byly to především detektivní příběhy - Mr. Moto s výborným Peterem Lorrem, který hrál japonského detektiva žijícího v USA, nebo byl známý z krimi příběhů Charlie Chana. Prvním snímkem o Charliem byl Charlie Chan in Paris, in Egypt, Charlie Chan at the Race Track, in Opera. Objevil se také ve  filmu s tehdejší dětskou hvězdou Shirley Temple - Heidi, v roli pastora Schulze v roce 1937. Byl vojákem v Under Two Flags.

Thomas Beck byl mezi svými kolegy oblíben, pracoval totiž v Unii na podporu herců a personálu pracujícího v ateliérech, a za zlepšení jejich pracovních podmínek. V roce 1939 odešel na protest od filmu poté, co se studio docela natvrdo pokoušelo snižovat mzdy.

Thomas byl velmi uznávaný malíř a psal i básně, jejichž sbírka mu byla knižně vydána pod názvem Astride the Wind. Zemřel 23.9. 1995 na Alzheimerovu nemoc, a onemocnění srdce v Miami Shores na Floridě.

Marta "clara.bow" Holubová

Reklama

Reklama