Reklama

Reklama

Linda Fernandez Saez

Linda Fernandez Saez

nar. 1981
Pardubice, Československo

Biografie

Tahle překrásná, napůl Afrokubánka (otec), napůl Češka (matka), herečka a tanečnice se narodila v roce 1981 v Chvaleticích jako Linda Pokorná. Své příjmení převzala později po otci, který ji, její sestru a matku opustil, když byl Lindě jeden rok. Tyhle tři holky s otcem udržovaly kontakt přes svoji babičku z otcovy strany. Linda se s otcem setkala až v osmnáctém roku, kdy vyhrála soutěž Miss v Kolíně, jejíž výhrou byl zájezd do Barcelony, kde zrovna přebýval Lindin otec.

V sedmi letech začala navštěvovat lidový soubor ve Chvaleticích. V deseti letech ji matka přihlásila do taneční školy v Pardubicích na výuku moderního tance Marty Graham. Po dvou letech přestoupila na základní uměleckou školu do Přelouče. Tam se věnovala opět lidovému tanci, baletu a modernímu tanci. Ve čtrnácti letech šla do Prahy na taneční konzervatoř. Po dokončení konzervatoře nastoupila do skupiny Batocu Company, kde se stále věnuje jejímu oblíbenému africkému tanci. Tančí Street Dance ve skupině JAD Dance Company.

V roce 2006 odjela na studijní taneční stáž do Senegalu, kde studovala africký a moderní tanec ve škole u Germaine Acogny v L Ecole De Sables a v africké skupině moderního tance Jant-Bi spolu s tanečníky z Alvin Ailey DC. Zde začala spolupracovat se senegalským choreografem Kaolackem na představení „Maady-Kaan", které bylo uvedeno v r. 2009 v Praze, Českých Budějovicích a v Brně. Měla to štěstí,že si jí všimla, v roce 2008, společnost Nike, která ji dosadila do své reklamní kampaně.

V roce 2009 dostala hlavní roli v českém tanečním seriálu První krok. V tomto roce také vytvořila se senegalským choreografem Kaolackem duet „Maan Ak Maon" (Me and Her), který byl uveden v dubnu 2009 v Paříži v Centre National De La Dance. Je spoluautorkou choreografií všech třech ročníků festivalu afrického tance Jaaleekaay, uvedeného v divadle Ponec v r. 2007 2008 a 2009. Díky jejím úspěchům si ji pozvali do své show Richard Genzer a Michal Suchánek (Mr. Gs). Její taneční kariéra je velice obsáhlá a Linda je touhle svojí vášní opravdu zaneprázdněná a tančí prakticky neustále.

Michal "Michalek" Kroča

Herečka

Seriály
2009

První krok

Reklama

Reklama