Reklama

Reklama

Cameron Esposito

Cameron Esposito

nar. 17.08.1981 (42 let)
Chicago, Illinois, USA

Biografie

Cameron Anne Young Anastasia Esposito je americká herečka, komička a podcasterka. Esposito se v podstatě zaměřuje na témata týkající se LGBTQ+ komunity, feminismu, sociální spravedlnosti a problémů, kterým čelí příslušníci marginalizovaných komunit. Esposito pochází z Western Springs ve státě Illinois a žila v Los Angeles.

Cameron Esposito se narodila italsko-americkým rodičům Brendě a Nickovi a vyrůstala ve Western Springs ve státě Illinois. Je prostřední ze tří dcer, má starší a mladší sestru. Na střední škole Esposito plavala v plaveckém týmu. V roce 2000 absolvovala na Benet Academy.

Esposito studovala teologii a angličtinu na Boston College s úmyslem stát se sociální pracovnicí v Chicagu. Během studia v Bostonu hrála ragby a vystupovala ve školním improvizačním souboru. 

Po návratu do Illinois absolvovala semestr kurzů sociální práce na Chicagské univerzitě.

Esposito je otevřená lesbička a v letech 2015 až 2018 byla vdaná za kolegu, stand-up komika River Butchera. Butcher a Esposito spolupracovali na několika projektech.

V roce 2021 se přihlásila ke svému genderfluidnímu pohlaví a uvedla, že používá zájmena ona i oni. V červnu 2021 oznámila, že se provdala za Katy Nishimoto, redaktorku nakladatelství Dial Press. Vydala memoáry „Save Yourself“.

sator

Herečka

Host

Scenáristka

Seriály
2016

Take My Wife

Reklama

Reklama