Reklama

Reklama

Cameron Esposito

Cameron Esposito

nar. 17.08.1981 (42 let)
Chicago, Illinois, USA

Biografie

Cameron Anne Young Anastasia Esposito je americká herečka, komička a podcasterka. Esposito se v podstatě zaměřuje na témata týkající se LGBTQ+ komunity, feminismu, sociální spravedlnosti a problémů, kterým čelí příslušníci marginalizovaných komunit. Esposito pochází z Western Springs ve státě Illinois a žila v Los Angeles.

Cameron Esposito se narodila italsko-americkým rodičům Brendě a Nickovi a vyrůstala ve Western Springs ve státě Illinois. Je prostřední ze tří dcer, má starší a mladší sestru. Na střední škole Esposito plavala v plaveckém týmu. V roce 2000 absolvovala na Benet Academy.

Esposito studovala teologii a angličtinu na Boston College s úmyslem stát se sociální pracovnicí v Chicagu. Během studia v Bostonu hrála ragby a vystupovala ve školním improvizačním souboru. 

Po návratu do Illinois absolvovala semestr kurzů sociální práce na Chicagské univerzitě.

Esposito je otevřená lesbička a v letech 2015 až 2018 byla vdaná za kolegu, stand-up komika River Butchera. Butcher a Esposito spolupracovali na několika projektech.

V roce 2021 se přihlásila ke svému genderfluidnímu pohlaví a uvedla, že používá zájmena ona i oni. V červnu 2021 oznámila, že se provdala za Katy Nishimoto, redaktorku nakladatelství Dial Press. Vydala memoáry „Save Yourself“.

sator

Herečka

Účinkující

Scenáristka

Seriály
2016

Take My Wife

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno