foto

Cary Fukunaga

  • nar. 10.7.1977 (39 let)
    Oakland, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cary Joji Fukunaga (1977, Oakland, Kalifornie) vystudoval Kalifornskou univerzitu v Santa Cruz. Profese scenáristy, režiséra a kameramana jej zavedla do nejrůznějších částí světa, za polární kruh, na Haiti či do západní Afriky.

V roce 2005 uvedl festival Sundance jeho krátkometrážní režijní debut Victoria para Chino, k němuž napsal i scénář. Snímek dostal přes dvacet mezinárodních ocenění včetně studentského Oscara a zvláštního uznání losangeleské pobočky Britské filmové a televizní akademie. Jak celovečerní hraný debut Sin nombre (2008), oceněný za režii a kameru na festivalu Sundance, tak následující adaptace klasického románu Jana Eyrová (Jane Eyre, 2011) byly uvedeny na MFF Karlovy Vary. Návštěvníci 49. ročníku karlovarského festivalu měli také možnost zhlédnout Fukunagův detektivní seriál Temný případ (2014).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2017 It
2015 Bestie bez vlasti
2009 Sin Nombre
2004 Victoria para chino
2003 Kofi

Dokumentární

2009 Chinatown Film Project

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

TV pořady

1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(86)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace