foto

Cary Fukunaga

  • nar. 10.7.1977 (38 let)
    Oakland, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cary Joji Fukunaga (1977, Oakland, Kalifornie) vystudoval Kalifornskou univerzitu v Santa Cruz. Profese scenáristy, režiséra a kameramana jej zavedla do nejrůznějších částí světa, za polární kruh, na Haiti či do západní Afriky. V roce 2005 uvedl festival  Sundance jeho krátkometrážní režijní debut Victoria para Chino, k němuž napsal i scénář. Snímek dostal přes dvacet mezinárodních ocenění včetně studentského Oscara a zvláštního uznání losangeleské pobočky Britské filmové a televizní akademie. S celovečerní hranou prvotinou Sin nombre získal režisér na festivalu Sundance v lednu 2009 ceny za režii a kameru. O šest měsíců později ji s úspěchem osobně představil publiku MFF KV.

46. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2017 It
2015 Beasts of No Nation
2009 Sin Nombre
2004 Victoria para chino
2003 Kofi

Dokumentární

2009 Chinatown Film Project

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

TV pořady

1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(85)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace