Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina se účastní své doposud nejrozsáhlejší mise, bombardování klíčových továren na výrobu letadel v hloubi Německa. (Apple TV+)

Recenze (19)

Axis 

všechny recenze uživatele

Tak konečně něco z akce o tom jak amíci dostanou na držku od hrdinné Luftwaffe. I tak je to zbytečně hnusně digitální a k tomu solidní sci-fi, kdy každá B-17 sestřelí alespoň 3 Mezky. B-17 jich dle posádek prý sestřelily 288 - realita je 30 strojů. Kniha se jakž takž drží reality, scénáristi z toho zbytečně dělají pohádku... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se začíná hned misí Schweinfurt–Regensburg (17.8.1943). Do vzduchu se dostaneme po nějakých 15ti minutách a jsme tam celou epizodu. Vše co předchází startu je součástí přípravy. Takhle má vypadat “vycpávková vata”. Nejlepší epizoda a pochybuju, že tohle něco v budoucnu překoná. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dostáváme první nařachanou epizodu a jede se opravdu ve velké vřavě. Tvůrci do toho jdou naplno, nebojí se oddělat jednu z hlavních postav, u které se určitě čekalo, že bude tahounem celé série. Konečně tak jedene naplno v rámci emocí i gradace napětí v jednotlivých scénách. Myslim, že přesně na něco takového jsme čekali. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejovo kvalitné, vizuálne menej. Výrazná digitalizácia v low cost kvalite je pre mňa extrémne rušivá a nemôžem hodnotiť lepšie. Navyše postavy v maskách sú ťažko rozoznateľné aj po troch epizódach, pamätám si hlavné 3-4 osoby a priznám sa, že v zbytku mám menší zmätok. Napriek tomu som sedela na okraji gauča a ako na tŕňoch som nasávala každú minútu v zvedavom očakávaní, ako to dopadne. Akurát by ma zaujímalo, kde bolo tých v úvode spomínaných 240 amerických stíhačiek. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zaměřená pouze na jednu misi, do té doby nejrozsáhlejší bombardovací akci, soustřeďující se na velké továrny na výrobu ložisek. Navíc bez návratu domů, ale s přistáním v Alžírsku. Počasí má rozhodující řeč, mise nejde podle plánu, pevnosti padají jak hrušky. Výborný díl, ovšem z režijního hlediska mám stále výtky - akce je dost nešťastně nasnímaná, nízkokvalitní triky otravují a chybí nějaký větší záběr, který by divákovi přiblížil rozsáhlost akce a jaký prostor na nebi téměř 400 pevností zabírá. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Nálet na Schweinfurt a Regensburg 17. srpna 1943 patří vůbec k těm nejtragičtějším v celé historii 8. letecké armády. Jen 100. skupina přišla o 9 ze svých 21 nasazených B-17. Celkové ztráty činily 60 bombardérů a další desítky těžce poškozených. Z mise se nevrátilo 557 letců. Na palubách navrátivších se letounů bylo dalších 7 mrtvých a 21 zraněných členů osádek. (p3tris)

Reklama

Reklama