foto

Jaroslav Kratochvíl

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaroslav Kratochvíl (1985, Plzeň) nastoupil vedle studia politologie na Západočeské univerzitě v Plzni na katedru dokumentární tvorby na pražské FAMU, kde v roce 2012 studium úspěšně zakončil. Nyní zde působí v doktorandském studijním programu a badatelsky se zabývá obrazem Němců v československém dokumentárním filmu mezi léty 1945 a 1968. Jeho krátkometrážní studentské snímky Generál (2007) a Mnichovský diktát (2009) se věnovaly historickým a politickým tématům. S Českou televizí spolupracoval na cyklu mapujícím židovské hřbitovy v deseti regionech České republiky, na cyklech Expremiéři a Děti 50. let či na pořadu Cesty víry. Lovu zdar! je jeho celovečerní dokumentární debut.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2014 Limity vládnutí (studentský film)

Dokumentární

2014 Lovu zdar! (studentský film)
M. Stingl: Indiáni ve městě, Indiáni ve mně jste
2013 Expremiéři (TV seriál)
Hádanky domů života (TV seriál)
2010 Děti 50. let (TV seriál)
2009 In vino veritas (studentský film)
Mnichovský diktát (studentský film)

Scenáristická filmografie

2014 Limity vládnutí (studentský film)

Dokumentární

2014 Lovu zdar! (studentský film)
M. Stingl: Indiáni ve městě, Indiáni ve mně jste

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace