Reklama

Reklama

Sarah Biasini

Sarah Biasini

nar. 21.07.1977 (46 let)
Gassin, Var, Francie

Biografie

Sarah Magdalena Biasini se narodila 21. července 1977 v Gassinu ve Francii jako druhé dítě slavné francouzské herečky Romy Schneider a Daniela Biasiniho, jejího druhého manžela. Se svými rodiči a s bratrem Davidem (*1967), synem Romy Schneider a Harryho Meyena, prožila několik štastných let v Ramatuelle v jižní Francii. Osud však Sarah Biasini nedopřál celé bezstarostné dětství. V roce 1981 se její rodiče rozvádějí, ve stejném roce tragicky zahyne její 14 letý bratr David a o deset měsíců později (29. května 1982) umírá na srdeční zástavu její matka Romy Schneider. Výchovy se ujal otec Daniel a jeho rodiče.

Již jako mladá dívka v sobě Sarah nezapřela svoji matku, a to jak vzhledem, tak vystupováním. Proto byla často novináři dotazována, zda bude pokračovat v jejich šlépějích. Tyto stále se opakující otázky a očekávání Sarah více jak obtěžovaly, a proto raději zvolila studium umění a historie na pařížské Sorbonně, které také v roce 2001 úspěšně dokončila. Herecké vlohy, které zdědila nejen po matce, ale také po svých prarodičích (Magda Schneider a Wolf Albach Retty) byly však silnější, a Sarah začala v témže roce studovat herectví na Institutu Lea Strasberga v Los Angeles a později pokračovala v Actors Studii v New Yorku.

V roce 2004 se vrací do Francie, kde debutuje před kamerou v hlavní roli mladé, nezkrotné dívky Julie (televizní film JULIE, ŽENA S TAJEMSTVÍM, odehrávající v 17. století). Za svůj výkon je později nominována na cenu Emmy. Divadelní debut ji čeká v září 2005 v dramatu Bosé nohy v parku (Pieds Nus dans le Parc) inscenovaném Theatre Marigny v Paříži. V následujících letech aktivně vystupuje na divadelních prknech, stihne se však také objevit v několika televizních inscenacích a seriálech, nebo ve filmu MUŽ A JEHO PES, kde si zahraje po boku Jean Paula Belmonda.

V současnosti Sarah Biasini žije v Paříži se svým dlouholetým přítelem umělcem Tristanem Lecomtem.

Ota "Roman Albach" Nákelský

Herečka

Filmy
2014

Couleur locale

 

Le Général du roi (TV film)

2013

Dors mon lapin

2012

Associés contre le crime...

2011

Le Temps du silence (TV film)

2010

Blind Test

2008

Muž a jeho pes

2007

Nous nous sommes tant haïs (TV film)

2005

Škubání v palci

Reklama

Reklama

2004

Julie, žena s tajemstvím (TV film)

Seriály
2009

Černá série

Dokumentární
2008

Romy Schneider - Eine Frau in drei Noten (TV film)

Krátkometrážní
2004

Printemps de vie

Host

Reklama

Reklama